Xbitz limited, powrót do domyślnych ustawień

04 Kwi 2017, 13:20

Witam. Mam problem z wyżej wymieniona kamerką. Po wyłączeniu ( wciągnięciu wtyczki z zapalniczki ) i po ponownym uruchomieniu ustawienia wracają do domyślnych, czyli np. resetuje się data i godzina. Od czego może zależeć taki przypadek. Dodam tylko że kamerkę posiadam już dłuższy okres czasu, mam za sobą różnej długości trasy i bateria powinna się już naładować do tego czasu.
I mam jeszcze jeden problem: po włączeniu kamery po jakimś czasie pokazuje sie kluczyk na ekranie i wszystkie nagrane od tego momentu filmy są zabezpieczone przed usunięciem. Jest to bardzo uciążliwe gdyż co jakiś czas muszę formatować kartę pamięci gdyż tej pamięci zaczyna z tego powodu brakować.

Pozdrawiam.
sledz91
Nowicjusz

Przebieg/rok: 15tys. km
Auto: Hyundai Accent
Silnik: 1,3 60KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Hatchback
Rok produkcji: 1996

18 Kwi 2017, 12:18

sledz91 napisał(a):Po wyłączeniu ( wciągnięciu wtyczki z zapalniczki ) i po ponownym uruchomieniu ustawienia wracają do domyślnych, czyli np. resetuje się data i godzina. Od czego może zależeć taki przypadek.
Od padniętej wewnętrznej baterii która powinna podtrzymywać ustawienia.

Czy jak odłączysz zasilanie od razu się wyłącza? W przypadku tej kamerki powinna działać od 5 do 10 minut przy braku zasilania.

sledz91 napisał(a):I mam jeszcze jeden problem: po włączeniu kamery po jakimś czasie pokazuje sie kluczyk na ekranie i wszystkie nagrane od tego momentu filmy są zabezpieczone przed usunięciem. Jest to bardzo uciążliwe gdyż co jakiś czas muszę formatować kartę pamięci gdyż tej pamięci zaczyna z tego powodu brakować.
Sprawdź ustawienia nagrywania w kamerce. Jaką masz kartę pamięci?
Kacper
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 3348
Miejscowość: Warszawa - okolice
Prawo jazdy: 14 09 1997
Auto: Volvo S40
Silnik: 2.0 140KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1999
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

BMW Concept Study CS1 2002
    Koncepcyjne BMW Concept Study CS1 przedstawia wizję przyszłego "niewielkiego" modelu BMW. Elementem determinującym styl tego czteromiejscowego studyjnego kabrioletu jest swoista więź tworzona przez eleganckie i lekkie nadwozie ...