REKLAMA

Forum samochodów hybrydowych, elektrycznych i konwencjonalnych
irokez941 napisał(a):Pojechałem z tym do mechanika, który stwierdził że jest prawie wszystko okey - ciśnienie na zimnym ok, 4.5 bar , na rozgrzanym 0.8 bar (wiem że to za mało, ale mechanik twierdzi że wraz z płynącym czasem, eksploatacją to ciśnienie się zmniejsza i się tyn nie przejmować),
irokez941 napisał(a):Po 30 km trasie, hamując z prędkości 100 km/h, znów nastąpiło zapalenie się kontrolki , które zniknęło natychmiast po dodaniu niewielkiej ilości gazu i pojawiło się terkotanie (popychacze? rozrząd?).
nie, jedno nie wpływa na pracę drugiego, poprostu tak się zdarzyło, przebieg i brak wymiany oleju doprowadziły do takiego stanuirokez941 napisał(a):Czyli ta wytarta panewka zmieniła położenie całego walu, tak że uszkodziło tłok w innym cylindrze? Coś w tym stylu?
co to za trol? początkowo pominął sprawdzenie pompy mając ją w ręku, potem wciska Ci że to normalne i się nie przejmować a teraz że panewek nie chce mu sie sprawdzać? dla mnie to jakis totalny idiota. Nalegaj aby sprawdził te panewki bo to ważna rzecz a są już na wierzchu a mogły dostać po tyłku bo pompa była już od dawna nie wydajna chodz o tym nie wiedziałeś. Co kupić? nie wiem, ja bym kupił zestaw naprawczy, używkę możesz zweryfikować dopiero w rękach, nie jesteś w stanie zweryfikować jej przebiegu wiesz że w pl przebieg jest do uzgodnienia a sprzedawca części powie Ci to co chcesz usłyszeć.irokez941 napisał(a):a do panewek nie będzie zaglądał, bo to nie jest ich wina i nie ma to sensu.