REKLAMA

Forum samochodów hybrydowych, elektrycznych i konwencjonalnych
bonifacy napisał(a):Na dzień dzisiejszy według nowego tzw porządku osoba / firma sprowadzony pojazd powinna zarejestrować go w pl.
bonifacy napisał(a):Po prostu importer się postarał , inni którzy nie dokonali tego faktu czekają czy dostaną karę czy nie
Dla kowalskiego jest to hepi . Kupuje auto zarejestrowane w PL .Oc ważne . Do dalszej weryfikacji . Będę ciągnąć dalej lub wybiorę inne TU. Po zakupie wrócę do domu legalnie , na kołach , bez stresu czy policaj się nie czepi. A nie jak jestem strachany to wiozę auto na lawecie . Według mnie idzie to w dobrą stronę ( jako kowalski ) i wali mnie interes handlarzy .andrewb25 napisał(a): ale uważam że dla firm importujących samochody nie tędy droga, z tą rejestracją
bonifacy napisał(a):Dla kowalskiego jest to hepi
bonifacy napisał(a):Według mnie idzie to w dobrą stronę ( jako kowalski ) i wali mnie interes handlarzy .
Przy zakupie auta za powiedzmy 30 tys zł to będziesz godzień się dochodzić o te drobne ? Przecież prawdziwi bismesmeni grosze pomijają. Dla mnie jak jestem strachany to wiezienie auta na niemcowych tablicach na lawecie będzie droższe .andrewb25 napisał(a):Hepi ok zgodzę się..ale płacisz za to extra ,tak jakbyś płacił 2X rejestrację .NIkt za free nie będzie rejestrował. Mnie to rybka, po prostu doliczam do ceny auta 256zł koszt rejestracji. i mam to też gdzieś .
Że co ? Kupiłem a gość nie gadał o kwartale ale o OC na dni . Nie doliczył nic a poinformował że on zgłasza sprzedaż a ja płacę za każdy następny dzień dopuki się nie zdecyduję ostatecznie. Zawarłem umowę gdzie indziej a za dwa dni zapłaciłem 11 zł . Gdzie tu 135 zł ?andrewb25 napisał(a):135zł OC na kwartał
bonifacy napisał(a):Że co ? Kupiłem a gość nie gadał o kwartale ale o OC na dni . Nie doliczył nic a poinformował że on zgłasza sprzedaż a ja płacę za każdy następny dzień dopuki się nie zdecyduję ostatecznie. Zawarłem umowę gdzie indziej a za dwa dni zapłaciłem 11 zł . Gdzie tu 135 zł ?
bonifacy napisał(a):Przy zakupie auta za powiedzmy 30 tys zł to będziesz godzień się dochodzić o te drobne ?
Rozumiem . A patrz z drugiej strony komu zasadzić kopa . Widzę ogłoszenie że tapicerka w stanie idealnym . Zajeżdzam i zonk. Katastrofa . Dziury w podłokietnikach tylnych drzwiach ,bardzo mocne przetarcia na plastikach bagażnika , i o zgrozo potargana , wisząca tapicerka foteli tylnych. Ja mu proponuję 3 tysia mniej a on że za tysia to se kupię kpl tapicerkę tyłu i wymienię. Komu to kopa zasunąć ?andrewb25 napisał(a): przyjeżdża pajac do auta za 37 000zł i po oględzinach gdzie nie znalazł nic proponuje 32 000zł..to takiemu tylko kopa zasadzić. Ja rozumiem można negocjować