Zakup nowego SUV-a co polecicie?

15 Lis 2015, 17:39

Witam. Chciałbym prosić od poradę. Chcę kupić se nowe auto, mój 8 letni x-trail swoje już przejechał i zastanawiam się nad nowym. W grę wchodzą modele takie jak Mitsubishi Outlander 2016, Nissan X-Trail nowy, Toyota RAV 4. Chodzi mi o auto w miarę wyposażone ze skrzynią automatyczną, najlepiej benzyna ale może być też diesel. Może ktoś jest użytkownikiem któregoś z modeli na co dzień i może coś o nim powiedzieć? Z góry dzięki za odpowiedzi.
kamil1894
Nowicjusz

Prawo jazdy: 27 04 1984
Przebieg/rok: 2tys. km
Auto: Nie Mam

15 Lis 2015, 18:59

Spojrzyj na Cadillaca Escalade...
Nie jesteśmy jasnowidzami, poprawiaj https://www.forumsamochodowe.pl/wazne-zanim-napiszesz-nowy-temat-przeczytaj-ten-wazne-vt72479.htm
mike
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 15
Miejscowość: Zawiercie|Śląsk
Prawo jazdy: 04 09 2013
Auto: Lexus ES 330
Silnik: 3.3 V6 228KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2004

15 Lis 2015, 19:08

Budżet...

Oglądałem wymienione przez Ciebie auta i żadnego nie brałbym ;) Po prostu środek zniechęca. Z japończyków zdecydowanym liderem wg mnie jest Mazda CX-5. Bardzo dobrym autem jest Hyundai Tucson, który wg mnie jest teraz najciekawszą opcją (Mazda trochę drogo wychodzi)
dzida
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 455
Miejscowość: Biłgoraj
Prawo jazdy: 05 05 2008
Auto: Honda Civic VIII
Silnik: 1.8
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2010

15 Lis 2015, 21:05

Przewidziany budżet to około 130 000 zł, zależy mi na pojeździe który będzie jeździł w cyklu mieszanym w proporcjach 70/30 (więcej po mieście) więc spalanie też się liczy. Chciałbym też spróbować automatu z napędem 4 x 4.
kamil1894
Nowicjusz

Prawo jazdy: 27 04 1984
Przebieg/rok: 2tys. km
Auto: Nie Mam
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Najpopularniejsze auta terenowe z USA - co warto importować?
    Samochody terenowe z USA cieszą się niesłabnącą popularnością na całym świecie, a ich import do Europy, w tym Polski, stale rośnie. Miłośnicy motoryzacji doceniają ich niezawodność, wytrzymałość oraz niepowtarzalny styl. ...
    Motor Show 2012 / relacja
    Wydarzenie zrealizowano w nowej formule łącząc wystawę motoryzacyjną z bogatym programem wydarzeń towarzyszących. Poznańskie wydarzenie obfitowało w premierowe pokazy samochodów, a furorę robiły stoiska na których ...