Zerowy przebieg w trakcie przeglądu

11 Cze 2020, 07:40

Witam, potrzebuję informacji. Sprawdzając VIN na duńskich stronach pojawia się informacja, że pierwszy przegląd był ok po 4 latach, auto miało 61000 na liczniku, następny jest po 3 latach na tej samej stacji i licznik został wyzerowany. Nie ma nigdzie informacji o szkodach w żadnych raportach, wszystkie przeglądy są ok. Co się mogło stać?
Gdzie jeszcze mogę szukać info. Pisałam na stację ale nie odpowiedzieli. Czy ubezpieczalnia będzie coś wiedzieć. Na jednym z raportów Vin jest komentarz, pojazd używany do przewozów pasażerskich.
Bo to Lucgg2740b3203407
Bardzo proszę o pomoc. :roll:
Kleeana
Nowicjusz

16 Cze 2020, 12:49

A co to za samochód? W niektórych potrafią się liczniki zerować po np. 300tkm. Być może tu jest podobna sytuacja.
Rokiko
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 35

16 Cze 2020, 22:24

Pisałam, i mi wcięło wiadomość?
Honda jazz duńska 2010. W 2017 ma zero podczas przeglądu. I się po prostu zastanawiam co to może być.
Czy błąd odczytu? Czy wymieniono coś, że auto sobie przyjechalo na przegląd z zerowym przebiegiem? I jeżeli miało w 2017 zero, a w 2019 153tkm, to czy taka hondka zrobiła taki przebieg w dwa lata? Bo do 2017 pewnie miała że 100 tkm. Takie tam rozważania. Niby w tych dziwnych raportach Vin nie ma żadnych szkód itp.
Kleeana
Nowicjusz

08 Sie 2020, 12:16

Kleeana napisał(a):Czy błąd odczytu? Czy wymieniono coś, że auto sobie przyjechalo na przegląd z zerowym przebiegiem? I jeżeli miało w 2017 zero, a w 2019 153tkm, to czy taka hondka zrobiła taki przebieg w dwa lata?
Jeżeli samochód był używany do przewozów pasażerskich to bardzo możliwy jest taki przebieg w dwa lata. Nie wiadomo od kiedy jest tak używany bo wcześniejsze trzy lata po przeglądzie kiedy miał 61tkm mógł zrobić też około 200tkm :) jak już był używany do takich przewozów. Czyli w sumie może mieć nawet jakieś 400tkm :mrgreen:
Rokiko
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 35
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Jak skalibrować alkomat?
    Alkomat to urządzenie, które może pomóc podjąć odpowiedzialną decyzję, zanim wsiądziesz za kierownicę. Jednak aby jego wskazania były wiarygodne, konieczna jest regularna kalibracja. Ten proces jest niezbędny, ...
    Toyota Corolla E11 G6 / G6R (1997–1999)
    Zaprezentowana w 1997 kolejna, przednionapędowa generacja Corolli zasłynęła uniwersalnością zastosowań oraz trwałością i bezawaryjnością. Podobnie jak w przypadku wcześniejszych generacji, z którymi dość mocno była ...