Zkup samuraja

15 Mar 2010, 22:39

dodgevv, no muszki będą do niego leciały :lol: ale wygląd ok ładne felgi pewnie z (-30 ET)
KONTROLA JEST NAJWYŻSZĄ FORMĄ ZAUFANIA
white wolf
Aktywny
Awatar użytkownika

Miejscowość: FESTUNG BRESLAU

15 Mar 2010, 23:02

Mam takie same opony jak ty i z zderzakiem nic nie robił :twisted:
samurajsj700
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Czernichów/ Sląska
Auto: Audi A 4/WV golf 2 / samurai
Silnik: 90/70/70
Paliwo: Diesel
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1997

16 Mar 2010, 11:41

Ale ma podniesiony na wieszaku, a że teraz stoi równo to nie znaczy że w terenie na wykrzyżu nie obciera.
Jedziemy wszędzie gdzie chcemy...bo chcemy....
Jogi4x4
Stały forumowicz

Miejscowość: PZL
Przebieg/rok: >50tys. km
Auto: Galloper Pajero Avensis Vito
Silnik: TD/DI-D/D4-D/CDI

16 Mar 2010, 14:21

samurajsj700 napisał(a):Mam takie same opony jak ty i z zderzakiem nic nie robił :twisted:

a jakie kapcie masz założone?ja do 215/80/15 musiałem z przodu jednak doiąć narożniki zderzaka zresztą tak jak na fotce widziałeś :wink:
white wolf
Aktywny
Awatar użytkownika

17 Mar 2010, 07:49

Ja na starych 30x9.5R15 też musiałem docinać, teraz na 31" to nie wiem (napewno by przycierało) bo założone już po lifcie, poszerzeniu itp.
Jedziemy wszędzie gdzie chcemy...bo chcemy....
Jogi4x4
Stały forumowicz

Miejscowość: PZL
Przebieg/rok: >50tys. km
Auto: Galloper Pajero Avensis Vito
Silnik: TD/DI-D/D4-D/CDI

17 Mar 2010, 22:38

..siemka chłopaki. Dziś stałem się posiadaczem dość leciwego Samuraja, którego jeszcze nawet nie widziałem.. z 82r w wersji z twardym stałym dachem i mocarnym silnikiem 1.0:) Kupiłem go ze względu..co tu ukrywać -super niską cenę. Dostałem ostatnio hopla na punkcie chęci spróbowania sił w 4x4 (jeżdżę równiez KTMem w terenie)
Chciałbym uzbroić swe nowe cacko w jakieś oponki terenowe bieznikowane, ale strasznie się boję że pojazd z racji swych 45KM nie uciagnie mnie nijak w terenie.. Jaki rozmiar poradzicie? Czy autko to podoła w jeździe z bardzie wypasionymi furkami? ...nie ma jak zakupy w ciemno, nigdy wcześniej nie jeżdżąc 4x4...:) Ale od czegoś trza zacząć:)
dyzio767
Nowicjusz

Miejscowość: Łódź

17 Mar 2010, 23:10

dyzio767, ze swojej bardzo skromnej wiedzy wiem ,że tysiączka to przełożenie na reduktoże ma lepsze niż 1.3.i wydaje się mi że chyba 51km tam jest.A Samuraie ogólnie nieżle radfzą sobie w terenie.co do opon to ja mam215/80/R15 i bez problemu daje radę w terenie oczywiście bo na aswalt żadko się wytaczam.ale można wstawić 195/80 też wysoka a mniejsze opory toczenia.co do modelu opony to się jeszcze nie mogę wypowiedzieć bo dopiero tydzień ujeżdżam opony sahara ,radzą sobie ok .dobrze się czyszczą z błota.
white wolf
Aktywny
Awatar użytkownika