Zmiana oleju Corsa B 1.0 na gęstszy

01 Lut 2018, 15:20

Wendiego444 napisał(a):a co do próby, to powiedział, że pierścienie nie trzymają
To ja bym zaaplikował przez gniazda od świec ten preparat Xado Antykoks. Pierścienie pewnie są zapieczone i stąd taka diagnoza. Takim preparatem możesz je uwolnić i powinno być lepiej. Decyzja oczywiście należy do Ciebie co zrobisz w ostateczności.
Wendiego444 napisał(a):Chyba, że zobaczę jeszcze te środki o których pisaliście, które aplikuje się przez świece
Im później to zrobisz tym trudniej może być uratować to co jeszcze zostanie z silnika :) Niech może jeszcze inni wypowiedzą się na ten temat.

Mechanik coś ci radził?
Kacper
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 3348
Miejscowość: Warszawa - okolice
Prawo jazdy: 14 09 1997
Auto: Volvo S40
Silnik: 2.0 140KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1999

01 Lut 2018, 15:46

Tak, doradził sprzedaż tego auta. Niestety to na razie nie wchodzi w grę, bo mam trochę ważniejsze wydatki na głowie niż inny samochód. Tym bardziej, że po sprzedaniu tego nie kupiłbym właściwie nic lepszego za te pieniądze, bo bądźmy szczerzy w aucie za 2-3 tysiące zawsze będzie coś do zrobienia na już. Jak nie blacharka, to mechanika. Przynajmniej tak uważam.
Wendiego444
Nowicjusz

Prawo jazdy: 05 03 2013
Przebieg/rok: 12tys. km
Auto: Opel Corsa
Silnik: 1.0
Paliwo: Benzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1999

02 Lut 2018, 08:49

Zastosuj Xado a potem ceramizer i zobaczysz czy są efekty ale ja myślę że coś pomoże :wink:
To nie moc ani sprzęt a technika czyni z Ciebie zawodnika
Kao
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 107
Miejscowość: Francja
Przebieg/rok: 40tys. km
Auto: Bmw 645Ci, M3, Vw T4