2-letnie auto po stłuczce - kiedy kolejne badanie techniczne

19 Maj 2025, 20:22

Cześć

Mam 2-letnie auto, którym w zeszłym roku miałem małą "przygodę" - niewielka stłuczka i niewielkie uszkodzenia, ale dowód zatrzymany z powodu uszkodzenia przedniej lampy. Auto naprawione w ASO z ubezpieczenia sprawcy, przeszło badanie techniczne, wszystko cacy.

I teraz moje pytanie: Kiedy powinienem wykonać kolejne badanie techniczne?

Nowe auto wymaga przeglądu dopiero po 3 latach, ale tutaj już jeden przegląd był (po likwidacji szkody). Czy nadal obowiązuje mnie ten pierwotny termin 3 lat od nowości, czy muszę wykonać go szybciej, z tego powodu, że auto miało już dodatkowy przegląd?

Dzięki i pozdrawiam
Ciesiu
Obserwowany

20 Maj 2025, 12:52

Ciesiu napisał(a):że auto miało już dodatkowy przegląd?
To był przegląd dodatkowy-pokolizyjny i tego fakt - wpisu DR pojazdu jestem pewny ze nie masz.... :?:
Co bys nie robił,jak byś nie robił i tak piekło i tak piekło.
Nie odpowiadam na PW.
Migi60
Forumowicz VIP

Miejscowość: Polska
Prawo jazdy: 10 07 1979
Auto: OPEL CORSA
Silnik: 60KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2014
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Alarm zmęczenia, zrób przerwę za kierownicą
    Wiele samochodów jest obecnie wyposażonych w systemy, które wspomagają kierowcę podczas jazdy. Jednym z nich jest kontrola wykrywania symptomów zmęczenia, szczególnie przydatna podczas pokonywania ...
    Trzymaj się swojego pasa!
    Jazda po wyznaczonym pasie ruchu to podstawa bezpiecznego pokonywania zakrętów. Wyjeżdżanie kierowcy poza jego pas grozi zderzeniem czołowym. Wiele osób zapomina również, że mają obowiązek trzymać się ...