Alternatywa dla Mazdy 6 ? Hmm

11 Gru 2023, 10:16

Grunt to mieć dobre miejsce parkingowe pod mieszkaniem. Na obecnym parkingu to mam problem drzwi otworzyć w zwykłym Ceed, a co dopiero zmieścić kolubryną 4.8m :D Znaczy wjechać to nie problem...
galakty
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 1
Prawo jazdy: 23 08 2012
Auto: Ceed I
Silnik: 1.6 CRDi 115/130
Paliwo: Diesel
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2007

11 Gru 2023, 16:25

mike napisał(a):Jeśli jazda po mieście (zależy po jakim i w jakiej formie), to lepsza będzie trójka.

No właśnie mam podobnie :/ Ale M6 wygląda dużo lepiej i nieco lepsze wyposażenie... wiec chyba jakoś przeboleje te 15-20cm
Apropo, wiem, że pisałem, iż zostaje przy Mazdzie, ale co sądzicie o takiej Optimie ? technologicznie/wyposażenie lepsze od M6 (przynajmniej tak mi się wydaje) 1.6T-Gdi, gwarancja, sprawdzony stan itp, czy raczej zostać przy wolnossaku ?
https://www.otomoto.pl/osobowe/oferta/k ... G2HIX.html
No i automatyczny system parkowania, apropo miejsc parkingowych :naughty:
Ryzu666
Nowicjusz

11 Gru 2023, 19:50

Ryzu666 napisał(a):Ale M6 wygląda dużo lepiej i nieco lepsze wyposażenie... wiec chyba jakoś przeboleje te 15-20cm
najważniejsze, to przymierzyć się do obydwu aut na żywo i samemu ocenić.
Mnie np najlepiej manewruje się precyzyjnie autami typu... Berlingo blaszak, czy VW T4/T5 (duże lusterka, wyższa pozycja za kierownicą)
No i automatyczny system parkowania, apropo miejsc parkingowych
do tego bym się aż tak nie napalał, podobnie jak w przypadku wynalazków typu aktywny tempomat (mega irytujący dla kogoś jadącego z tyłu), czy czytanie znaków - te dodatki działają w sumie najlepiej w warunkach laboratoryjnych / symulowanych :ok:
mike
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 15
Miejscowość: Zawiercie|Śląsk
Prawo jazdy: 04 09 2013
Auto: Lexus ES 330
Silnik: 3.3 V6 228KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2004

11 Gru 2023, 20:38

Ryzu666 napisał(a):i nieco lepsze wyposażenie...

Na te 30km dziennie rzeczywiście warto zwracać uwagę na wyposażenie :mrgreen:

Klimatyzacja, elektryczne szyby i czujniki parkowania to wszystko z czego będziesz korzystał
franccc
Stały forumowicz

Przebieg/rok: >50tys. km

12 Gru 2023, 11:13

Jedynie czujniki parkowania must have :ok:
galakty
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 1
Prawo jazdy: 23 08 2012
Auto: Ceed I
Silnik: 1.6 CRDi 115/130
Paliwo: Diesel
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2007
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Jak marki premium zmieniają motoryzację
    Niegdyś rola producentów samochodów ograniczała się niemal wyłącznie do produkowania aut. Ale to już przeszłość. Dzisiaj największe marki nie tylko dają nam coraz bardziej zaawansowane pojazdy, ale również ...