REKLAMA

Forum samochodów hybrydowych, elektrycznych i konwencjonalnych
BNA napisał(a):Wiatm Chcę zakupic w UK przed zjazdem do polski audi a4 2006r.. takie autko jest tu w porównaniu z naszym rynkiem naprawdę tanie... zakładam ze niebawem Polska ulegnie wymogą unijnym i załóżmy ze zezwoli na jazde anglikami po polsce bez przekładek...
jestem w trakcie konczenia prawka i troszke sie boje czy poradził bym sobie w jezdzie samochodem z kierownicą po tej prawej stronie ... mieszka poza miastem ale czesto sie do niego wybieram ..... nie wiem co zrobic ...czy zaryzykowa i próbowac jezdzic ostroznie ..... kusi mnie cena a wiem że w polsce nigdy hyba ze trafi w totka takiego samochodu nie kupie:/...
Wogóle ktoś z was jezdził anglikiem po polsce napiszcie jak sie smiga.....
znajomi co byli w świeta mówia ze przy zachowaniu większych odstępów i ostroznej jezdzie nie ma problemu .... ale wsumie sam nie wiem co robic..... a nie chce przekładac bo audi a4 trzeba spawac sciane grodziową,...co wy o tym myslicie
halsky11 napisał(a):BNA napisał(a):Wiatm Chcę zakupic w UK przed zjazdem do polski audi a4 2006r.. takie autko jest tu w porównaniu z naszym rynkiem naprawdę tanie... zakładam ze niebawem Polska ulegnie wymogą unijnym i załóżmy ze zezwoli na jazde anglikami po polsce bez przekładek...
jestem w trakcie konczenia prawka i troszke sie boje czy poradził bym sobie w jezdzie samochodem z kierownicą po tej prawej stronie ... mieszka poza miastem ale czesto sie do niego wybieram ..... nie wiem co zrobic ...czy zaryzykowa i próbowac jezdzic ostroznie ..... kusi mnie cena a wiem że w polsce nigdy hyba ze trafi w totka takiego samochodu nie kupie:/...
Wogóle ktoś z was jezdził anglikiem po polsce napiszcie jak sie smiga.....
znajomi co byli w świeta mówia ze przy zachowaniu większych odstępów i ostroznej jezdzie nie ma problemu .... ale wsumie sam nie wiem co robic..... a nie chce przekładac bo audi a4 trzeba spawac sciane grodziową,...co wy o tym myslicie
to byly tylko projekt , jak narazie rzadz ani go nie zatwierdzil ani nie wszedl w zycie, tak wiec daj sobie spokoj z tym samochodem bo szkoda czasu i nerwow na jezdzenie takim dziwadlem angielskim po naszych drogach, napewno duzo latwiej o wypadek czy stluczke bo niewidzisz wogole lewego pasa przy wyprzedzaniu i wiele innych niedogosnoci...
halsky11 napisał(a):to jest niedopuszczalne ,jezdzenie w kraju o ruchu prawostronnym durnymi angolskimi wynalazkami wg ich glupawych regul, bo dla mnie to debilizm jak jeden kraj na caly kontynent jest taki kaleki i ma wszystko odwrotnie...
mam nadzieje ze polska sie przeciwstawi kolejnemu szkodliwemu przepisowi unijnemu, takie samochody to zadna okazja, jezdzenie tutaj takimi samochodami wywola chaos komunikacyjny i fale wypadkow, jak ludzie zaczna te tanie dziwadla sprowadzac a potem sie okaze ze chcac nimi poszpanowac wyprzedzaja majac zerowa lub zaburzona ocene odleglosci ....
wyobrazcie sobie sytuacje ze taki ktos bedzie chcial wyprzedzic tira, jak zobaczy czy cos jedzie za tirem, lub czy cos nadjezdza z naprzeciwka?? bedzie na czuja wyprzedzal, czy od prawej po pasie awaryjnym??
opanujcie sie to jest tak glupie i nielogiczne ze az szkoda tego komentowac, ja uwazam ze kto jest w pelni wladzy umyslowej i niejest debilem nawet jesli zalegalizuje sie te samochody niebedzie ryzykowal zycia swojego i innych dla paru tysiecy mniej...
BNA napisał(a):halsky11 napisał(a):to jest niedopuszczalne ,jezdzenie w kraju o ruchu prawostronnym durnymi angolskimi wynalazkami wg ich glupawych regul, bo dla mnie to debilizm jak jeden kraj na caly kontynent jest taki kaleki i ma wszystko odwrotnie...
mam nadzieje ze polska sie przeciwstawi kolejnemu szkodliwemu przepisowi unijnemu, takie samochody to zadna okazja, jezdzenie tutaj takimi samochodami wywola chaos komunikacyjny i fale wypadkow, jak ludzie zaczna te tanie dziwadla sprowadzac a potem sie okaze ze chcac nimi poszpanowac wyprzedzaja majac zerowa lub zaburzona ocene odleglosci ....
wyobrazcie sobie sytuacje ze taki ktos bedzie chcial wyprzedzic tira, jak zobaczy czy cos jedzie za tirem, lub czy cos nadjezdza z naprzeciwka?? bedzie na czuja wyprzedzal, czy od prawej po pasie awaryjnym??
opanujcie sie to jest tak glupie i nielogiczne ze az szkoda tego komentowac, ja uwazam ze kto jest w pelni wladzy umyslowej i niejest debilem nawet jesli zalegalizuje sie te samochody niebedzie ryzykowal zycia swojego i innych dla paru tysiecy mniej...
Drogi kolego ... narazie to Z Całym szacunkiem ale to Polska jest kaalekim krajem bo Anglicy nie emigruja do polski tylko polacy do angli....
dziwne że w całej europie mozna tylko w pl nie??? debilizm??? wątpie aby 70.000.000 milionowy kraj był zbiorem debili... a w tym zbiorze widniały jedne z najlepszych uczelni na świecie....
co do jazdy to wiekększa ostroznosc .. ewentualnie kamerka w lusterku i po sprawie i mamy pewne zadbane z dobrym zawieszeniem a nie po katowaniu na naszych samochód.. ni bity złozony z 3 innych jak w przypadku niemieckich(niektórych) zabronic powinni 25letnich żechów z przegladami za 0,5litra ABSOLWENTA a nie np. LEXUSA z 12poduszkami i najnowoczesniejszymi systemami bezpieczenstwa......
kwestia jazdy z taa strona to kwestia kazdego z osobna jeden sobie poradzi innemu bedzie to przezkadzac.....
temat załozylem bo chciałem usłyszec opinie osób takich jak koledzy nad toba a nie Rasistowskich pozdrawiam:) napisz ze jestes przeciw uzasadnij ale ne obrazaj ... bo Polsce do UK jeszcze wiele brakuje ..... DZIWNE ZE SINDBAD ORBIS i inne autokary jezdza z kierownica po lewej po angli i jakos nie mam wypadków??
halsky11 napisał(a):to jest niedopuszczalne ,jezdzenie w kraju o ruchu prawostronnym durnymi angolskimi wynalazkami (...) mam nadzieje ze polska sie przeciwstawi kolejnemu szkodliwemu przepisowi unijnemu, takie samochody to zadna okazja, jezdzenie tutaj takimi samochodami wywola chaos komunikacyjny i fale wypadkow, jak ludzie zaczna te tanie dziwadla sprowadzac a potem sie okaze ze chcac nimi poszpanowac wyprzedzaja majac zerowa lub zaburzona ocene odleglosci ....
BNA napisał(a):dziwne że w całej europie mozna tylko w pl nie???