Animacja: Wyprzedzanie ciężarówki a rowerzysta

15 Paź 2009, 18:41

Animacja: Wyprzedzanie ciężarówki a rowerzysta
mamwyobraznie
Nowicjusz

Miejscowość: ze wsi

11 Lis 2009, 19:38

Taaaak, kierowca seata mógł mieć problem z zauważeniem rowerzysty z przodu.

Dlatego, zanim zacznę wyprzedzać taki duży pojazd i nie za bardzo widzę co ten ma z przodu, najpierw podjeżdżam najbliżej prawej strony pobocza i lukam czy czegoś tam nie ma :grin:
Potem, jeśli mam możliwość, wrzucam kierunek, patrzę w przód przed Tira, na ile się da i też zezuje a potem jaaazdaaaaa :mrgreen:

Kierowcy Tirów bardzo często dają znaki kierunkami czy można wyprzedzać czy nie.

Jeśli jednak się zapomni (też przecież tylko człowiek :wink: ) i zaistniała by taka sytuacja jak ta przedstawiona, to nie wiem........ chyba depnęłabym po hamulcach jak tylko bym zauważyła, że zjeżdża za bardzo na lewą stronę, nawet gdybym nie wiedziała dlaczego.

Miałam podobne zdarzenie i tak właśnie zrobiłam. :mrgreen:
Jolinka
Nowicjusz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Warszawa

14 Lis 2009, 20:48

raczej się zgadzam, nie rozumiem tylko tych uśmieszków, co w tym wesołego?
mamwyobraznie
Nowicjusz

14 Lis 2009, 21:33

Te moje uśmieszki to raczej pachną oczywistością, naturalnością i może trochę ironią a nie śmiechem. Ludzie to ignoranci i nic na to nie poradzimy. Jeśli nie zachęci się ich w jakiś, nawet dziwny sposób, do uczestnictwa w dyskusjach, to jak sam widzisz, kiepsko to idzie. :sad:

Nie wiem, czy jest możliwe włączenie wszystkich, albo chociaż części forumowiczów w tą akcje. Może tutejsi BOSS-owie coś wymyślą? :wink:

Może jakąś wspólną krajową imprezę dla osób jeżdżących z wyobraźnią połączoną z jakimiś pokazami i uświadomieniem w tym zakresie? :mrgreen:
Jolinka
Nowicjusz
Awatar użytkownika

15 Lis 2009, 15:46

Już bardzo dużo zrobili wygospodarowując część forum na to.
A taka imprezka to raczej nie w ich mocy. Zresztą czy ma to jakiś sens? Tu nie o żadne spotkania chodzi.
Ale proszę nie robić off topu, ten wątek jest na komentowanie animacji :]
mamwyobraznie
Nowicjusz

17 Lis 2009, 20:43

Proszę nie zapominać, ze prawie zawsze cel uświęca środki.
Jolinka
Nowicjusz
Awatar użytkownika

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Części motocyklowe - oryginalne i zamienniki kup online
    Każdy motocyklista zdaje sobie sprawę z tego, jak ważna jest sprawność techniczna jego jednośladu. Od tego zależy bezpieczeństwo na drodze, a także przyjemność z jazdy. Podobnie jak samochody oraz inne urządzenia mechaniczne, ...