Audi 100 86r 2.0D - Problem ze sprzęgłem

24 Gru 2008, 13:23

Witam!!!
Od jakiesgoś czasu sprzęgło mi wpada w podłogę. Poprostu co zmieniam bieg jest coraz niżej aż wkońcu znajduję się przy podłodze. Dzieje się tak po przejechaniu ok 60 km i nie mogę wtedy wrzucić biegu.
Doszedłem, że trzeba go wtedy zgasić, ręką odciągnąć spręgło i poczekać ok godziny i już jest ok.

Czy ktoś wie co może być powodem takiego zachowania??

POZDRAWIAM
MILY
mily
Nowicjusz

24 Gru 2008, 21:00

Proste
sprzegło do wymiany :D
Dawido
Nowicjusz

24 Gru 2008, 23:13

Co masz na myśli?? Tarcze, docisk?? Moim zdaniem to raczej nie to. Tu jest cos z układm hydrualicznym więc to nie takie proste. To jest sprzęgło hydrauliczne i wygląda to tak jak by się zapowietrzało tylko nie mogę znaleźć przyczyny. Ja podejrzewam że cos pływa w płynie i blokuje się przepływ na którejś rurce, ale może jakieś inne pomysły??
mily
Nowicjusz

26 Gru 2008, 01:18

Może przepuszczać pompka na cylinderkach,albo trzeba wymienić płyn hamulcowy.
Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
MotoAlbercik
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
Miejscowość: Tychy
Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Terenowy
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2000

27 Gru 2008, 15:42

sprawdz stan plynu, oraz odpowietrz sprzeglo, mialem podobny problem w audi coupe
rino
Nowicjusz

30 Lip 2011, 20:08

Posiadam Audi 100 c3, sprzęgło jest hydrauliczne i przy wyższych obrotach biegu sprzęgło ginie i nie wysprzęgla na wyższy bieg.
Himeczek
Obserwowany

Auto: Audi 100
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Seria GR - specjalne sportowe edycje modeli Toyoty
    Japońscy fani Toyoty są już przyzwyczajeni do specjalnych sportowych edycji modeli tej marki, opracowywanych choćby przez TRD czy Modellistę. Jednak tym razem największy producent samochodów w ich kraju naprawdę o ...