Audi A3 8l montaż podłokietnika (drobny problem)

09 Cze 2016, 10:28

Witam, na wstępie muszę przyznać że jestem laikiem, kiedyś rozbierałem całą moją gablotę bo miałem mokrą podłogę, 3 miesiące odkładałem założenie podłokietnika z nudy, aż zapomniałem jak ja to rozebrałem, mam w takim stanie jak na zdjęciu i nie wiem jak jedno na drugie założyć, bo jak plastiki od "pudełka" rozszerze i założe na siłe to się na bank połamią a znowu te metalowe kółka od trzonka się ani nie wcisną ani nie odkręcą, także napisałem tutaj, bo to pewnie głupie i proste jak but a ja się zastanawiam od paru godzin :) Także prosiłbym o wytłumaczenie jak to wcisnąć na ten trzonek.

Dzięki i pozdrawiam ! :D
saseta00
Początkujący
Awatar użytkownika

Prawo jazdy: 03 09 2014
Przebieg/rok: 35tys. km
Auto: A3
Silnik: 1.6 106km
Paliwo: Benzyna + LPG
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1998

09 Cze 2016, 12:15

Czasem ten cały mechanizm aluminiowy na który powinien wskoczyć podłokietnik nie jest wciskany do środka? Może to działa na zasadzie takiego zatrzasku wciskasz nasuwasz podłokietnik i wtedy z automatu on zaskakuje i blokuje się. To tylko moje przypuszczenia, ale możesz sprawdzić :)
Kacper
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 3348
Miejscowość: Warszawa - okolice
Prawo jazdy: 14 09 1997
Auto: Volvo S40
Silnik: 2.0 140KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1999
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Manewr skrętu na skrzyżowaniu
    Manewr skrętu – kierowcy często nieprawidłowo wykonują ten manewr, nie dostosowują prędkości, nie biorą pod uwagę warunków pogodowych i zapominają o zatrzymaniu się, gdy skręt jest warunkowy. "Po pierwsze, przed ...