Audi a4 b6 ANGLIK?

12 Gru 2011, 13:51

Witam.

Mam zamiar zakupic audi a4 wersje b6 sedan/limuzyna z 2001 - 2002 r. lecz tu jest moje pytanie. Bardziej oplacaloby sie kupic anglika i dac go do warsztatu zeby zrobili go na wersje europejska? czy po prostu kupic w polsce? Moje fundusze wachają sie w granicach 25 tys.

Z gory dziekuje za odp.
olej92
Nowicjusz

Auto: Peugeot 206

12 Gru 2011, 15:13

Nie oplaca sie robic przekladki profesjonalnie, a taka zeby tylko byla kierownica z 2-giej strony to potem same problemy.

I majac 25k zl to ja bym 10 razy bardziej wolal Avensis II jak ma byc w benzynie, jak w dieslu to np Mondeo MK3 wg mnie jest duzo lepszym wyborem od A4 1,9 TDI na PD.
Czimi
Stały forumowicz

Prawo jazdy: 01 01 2001
Auto: W210 220 CDI

12 Gru 2011, 15:22

ma byc to raczej diesel :P
olej92
Nowicjusz

Auto: Peugeot 206

12 Gru 2011, 15:29

To teraz sie zastanow czy warto kupic Audi z przestarzalym silnikiem na PD? Czy moze cichutko pracujacego Common-Raila?

Takie mondeo TDCI jak poszukasz to kupisz z salonu w PL z w miare pewnym przebiegiem, silnik CR, ktory duzo ciszej pracuje od 1,9 TDI na PD.
Czimi
Stały forumowicz

Prawo jazdy: 01 01 2001
Auto: W210 220 CDI

12 Gru 2011, 19:51

Ale silnik ct w fordach zwlaszcza tdci jest klopotliwy i drogi w serwisie - kazdy Ci to powie,,, Lepiej juz spogladac na tddi ale to sa mondeo z poczatku produkcji wiec pewnie nie interesowalaby Cie. Jesli chodzi o mondeo to zwroc takze uwage na stan blach bo pierwsze modele mk3 mialy problem z rdza zwlaszcza w tylnej czesci nadwozia... Generalnie fordow duzo jezdzilo jako flotowe auta wiec przeloty moga miec spore ale jak kolega wspomnial - serwisowane i kupione w kraju mozna znalezc lecz ich dokumentacja musi byc kompletna jak lza... osobiscie nie zdecydowalbym sie tdci forda po tym co sie o nim naczytalem i nasluchalem.. nowsze diesle to juz nie to co starsze w kwestii wytrrzymalosc i zywotnosci... tdci bywa tez kaprysne na jakos paliwa bo na naszych stacjach niestety roznie to bywa.. niby lejemy na markowych stacjach a i tak syf sie zbiera.

AA - najwazniejsze... nigdy nie baw sie w przekladki - nie warto bo nie duzo oszczedzisz a problemow pozniej masa z systemami bezpieczenstwa i elektronika....
komandor
Początkujący

Miejscowość: Bydgoszcz
Prawo jazdy: 28 12 2005

14 Gru 2011, 03:21

Kolego nie rób przekładek lepiej kupić wersje Europejska.
Kiedyś był taki przypadek ze zrobili przekładne i miał wypadek chłopak właśnie w passacie i poduszka wystrzeliła od strony pasażera.
panaas
Nowicjusz

Auto: `
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Jaguar E-Type Roadster
    E-Type to prawdziwa ikona motoryzacji i prawdopodobnie najbardziej rozpoznawalny model w historii Jaguara. Jego smukła sylwetka z długą maską i niewielką kabiną od 1961 roku cieszy oko pasjonatów motoryzacji. Samochód ...
    Czy płukanki do silnika rzeczywiście pomagają?
    Temat płukanek do silnika to powód do niekończące się dyskusji. Niektórzy uważają, że użycie płukanki nie tylko nie pomaga, ale może nawet zaszkodzić silnikowi. Inni są fanami płukanek i stosują je jako środek ...

14 Gru 2011, 12:38

Tak jak koledzy wyżej,nie baw sie w żadne przekładki.
Ja na Twoim miejscu kupiłbym BMW E46,za 25koła znajdziesz już dobry egzemplarz.
np [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012