30 Wrz 2019, 14:51
Witam bardzo serdecznie. Otóż borykam się z ciężkim wyborem ponieważ niedawno zacząłem poważnie rozważać zakup nowego samochodu. Najważniejszym czynnikiem jest oczywiście kwota, bowiem na zakup samochodu zamierzam przeznaczyć do 35 tyś. Nie chcę tutaj pytać konkretnie, który model auta polecacie bo tego jest dość dużo na forum, po prostu chciałbym się Was dopytać o dwa, konkretne modele marki. Rozchodzi się o Audi A4 b7 1.8t Avant Quattro versus Audi A4 b8 2.0 TDI. Jak mniemam do tej kwoty znajdę zadbany egzemplarz siódmej generacji, aczkolwiek czy nie warto dopłacić do tych 40 tyś i rozejrzeć się za nowszą, ósmą generacją? Gdy zacząłem głębiej obserwować ten temat to bez problemu można znaleźć b8 Avant do tych 40tyś, ale czy to nie są zbyt mocno wyeksponowane egzemplarze, w dodatku złożone z dwóch? Czy realnym jest, że do tej kwoty znajdę warty uwagi egzemplarz? Może lepiej darować sobie temat i faktycznie skupić się na siódmej generacji? Dodam, że jest to temat czysto techniczny, w którym nie brałem pod uwagę funkcjonalności danych pojazdów, bowiem nie to mnie teraz najbardziej interesuje. Samochodzik sprowadzałbym chyba z Niemczech; myślę, że na początku nowego roku, tak więc dzisiejsze ceny tych pojazdów są myślę całkiem aktualne. Forumowicze, liczę na pomoc z Waszej strony, chciałbym poznać opinię fachowców, a jak wiadomo na tej stronie można ich znaleźć wielu.
Oczywiście gdybyście mieli dla mnie jakieś inne, równie ciekawe propozycje to myślę, że można o nich na szybko wspomnieć. Dodam, że moje średnie roczne przebiegi oscylują w granicach 20 tysięcy, nieraz ciut więcej. Także zachęcam do dyskusji w tym temacie, pozdrawiam serdecznie i dziękuje za wszelką pomoc, miłego dnia!
Ostatnio edytowany przez
Vernom94 30 Wrz 2019, 18:40, edytowano w sumie 4 razy