Forum samochodów hybrydowych, elektrycznych i konwencjonalnych
mareczek11400 napisał(a):witajcie... A ja mam tylko takie pytanie co z tymi wahaczami w audi a4?? Planuje zakup a4 1.8T 1998r (wyjazd do Niemiec) i myślę czy to dobry wybór... zastanawiałem się jeszcze nad vectrą B 2.0 benzyna ale powyżej 2000r. co myślicie na ten temat??
pozdrawiam
HigherLove napisał(a):Miałam 2x audi 4, mimo "małego prestiżu" (jeśli chodzi o starsze modele) marki jest to auto skierowane do osób z "pokaźnym portfelem"
1. naprawy i części zamienne (jak kot napłakał) - zdzierają jak nie wiem co (za same przyspawanie styków od migacza tylnego prawego i wymianę sprężynki w lampce wew. mechanik wziął 360zł za ponoć 2 godz pracy, o naprawie całej elektryki (która pada po 130000km nie wspomnę, przy kupnie samochodu od razu zamień akumulator na mocniejszy);
2. mam audice w "rodzinie" od 5 lat - w ciągu tych lat, wymieniliśmy po kolei - chłodnica + wentylator, ppjemnik na spryskiwacze + regulacja tego układu, nowy akumulator, progi i konserwacja podłogi (na to najlepiej uważaj, tanie audice na rynku mają takzgnite podwozie, że za 2 m-ce będziesz Fredem Flinstonem); warto zainwestować w nowe resory i prosi,
z kosmetyki - wymiana ogumienia, warto przed kupnem pojechać do myjni (starsze roczniki normalnie przemakają, woda leje się do środka, odżałujesz 20zł i wiesz czy nie zgnije ci auto od środka, jak pojawi się jakaś plama pod dywanikami, NIE BIERZ SAMOCHODU< woda ścieka kanalikami, mechanik tego nie znajdzie za Chiny i nie naprawi, drzwi opadają i skrzypią, zderzak przedni (zapłaciłam 1000zł był używany i do tego musiałam sprowadzać); itd
3. zima to katorga - po co ci moc silnika, jak podwozie niskie i boksujesz się w zaspach, a o błocie poślizgowym nie powiem, nie podjedzie audi pod górkę jak szklanka na jezdni, prędzej zatrzesz silnik
4. jak niska cena + weź ze sobą mechanika = rzęch i złom do potęgi
pzdr
galakty napisał(a):Nie komentujcie wypowiedzi Magda93 bo jej zachowanie jest dziecinne .. Uważa tylko audi za jedyny samochód, a gardzi takim daewoo, co świadczy albo o tym że nigdy nie miała żadnego samochodu, albo ma nadzianego tatusia i patrzy na znaczek .. Dajmy sobie spokój, jak ktoś uwielbia A4 niech uwielbia. Dla mnie ot zwykłe blacharstwo i tyle ..
Magda93 napisał(a):"Słuchajcie Słuchajcie, zepsuło mi się A4 , więc znaczy że ten model to złom"
3- To trzeba było Quatro sobie kupić jak nie potrafisz zimą jeżdzić.
Jesteś żałosna .
Nawet nie chce mi się komentować twoich wypocin.
Baza z danymi technicznymi samochodów marki AUDI. Znajdziesz tu informacje o silniku (moc, pojemność, moment obrotowy itp.), wymiarach nadwozia, spalaniu (trasa / miasto / średnie), osiągach, ukałdzie hamulcowym i jeszcze wielu innych parametrach które dotyczą tego modelu.
Sprawdź: dane techniczne AUDI