Witajcie
Do tej pory jeździłem Golfem III 2.0 GTI. Trzy drzwiowy maszynka nad szarpnięta trochę rudą, ale silniczek lodzio miodzio. Jeździłbym nią jeszcze pewnie kilka lat, ale rodzinę założyłem, która się powiększyła i zaczął się problem. Zapiąć córę w nosidełku i zapakować na tylne siedzenie małżonkę trochę utrudnione, ale idzie przeżyć. Ale zabrać do tego wózek dla małej i jakieś nawet najmniejsze bagaże to się robi big problem. Oczywiście wszystko jest do ogarnięcia, ale, po co sobie problemy stwarzać lepiej auto zmienić
![Uśmiechnięty :)]()
.
Pomóżcie coś wybrać poszukuję zdecydowanie kombi raczej benzyna gdyż w większości jeżdżę po mieście czasami na weekendy gdzieś za miasto i na wakacje. Roczne przebiegi w granicy 10tyś km. Budżet to 15 tyś ( 2 tyś zostawiam na obróbkę auta po zakupie 13 tyś na auto). Wymagań specjalnych, co do auta nie mam, ale silniczek w aucie powinien być taki by mógł tira w miarę swobodnie wyprzedzić (poza tym ciężko by było z mojego golfika do jakiegoś muła przesiąść, ale też wyścigówki to już nie potrzebuję) a z dodatkowego wyposażenia klimatronik był by wielce wskazany.
Biorę również pod uwagę jakiegoś sedana, ale koniecznie z dużym bagażnikiem no chyba, że ktoś jeszcze coś innego zaproponuje chętnie propozycję przeczytam.