Auto do 15 tysiecy

06 Lut 2016, 16:30

Siemano,zaczynam robić prawko i powoli zaczynam zastanawiać sie jaki samochód kupić. Wole być wcześniej zdecydowany i zacząć szukać,niż kupować w pośpiechu ;) Jestem blady w motoryzacji,ale pora zacząć sie edukować w końcu :D Mam do dyspozycji okolo 16 tysięcy, samochód jest mi głownie potrzebny do dojazdu do pracy 50km w dwie strony, do sklepu czy jakiegoś weekendowego wypadu w góry ;) Także potrzebuje auto taniego w miare w utrzymaniu, najlepiej aby był juz w gazie,albo sam go założe ;) Chciałbym aby autko miało 120-200km,bo chciałbym troche pojeździć tym samochodem .
Początkowo myślałem o A3 albo A4,ale kolega mi odradził bo mówił ze audi to jednak przeorane auta, zreszta na forum z tego co czytałem tez ta opinia panuje ze wszystkie auta z koncernu VAG są autami do zajechania.
Zaproponował mi ten kolega Seata Leona w ts(chyba dobrze zapamiętałem ;D)albo w wersji cupre. Warto brać tego Leona czy macie jakieś inne propozycje ?
qesto
Obserwowany

Prawo jazdy: 04 02 1996
Auto: brak :(

06 Lut 2016, 19:03

qesto napisał(a):Początkowo myślałem o A3 albo A4,ale kolega mi odradził bo mówił ze audi to jednak przeorane auta, zreszta na forum z tego co czytałem tez ta opinia panuje ze wszystkie auta z koncernu VAG są autami do zajechania.
Zaproponował mi ten kolega Seata Leona w ts(chyba dobrze zapamiętałem ;D)albo w wersji cupre. Warto brać tego Leona czy macie jakieś inne propozycje ?

Kolega się nie zna bo odradza Ci to samo co potem zaproponował - jak miał na myśli Leona II TSI to tym bardziej się ośmieszył.

Ode mnie Opel Vectra 2,0T, Saab 9-3, Hyundai Sonata 2,4, BMW e46 z rzędową szóstką i z mniejszych prócz Astra 1,8, 2,0T Honda Civic 1,6, Toyota Corolla e12
dzida
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 455
Miejscowość: Biłgoraj
Prawo jazdy: 05 05 2008
Auto: Honda Civic VIII
Silnik: 1.8
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2010

07 Lut 2016, 09:18

Najpierw zrób to prawko, bo w międzyczasie wszystko jeszcze Ci się zmieni 2000 razy (wiem coś o tym) :ok:
mike
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 15
Miejscowość: Zawiercie|Śląsk
Prawo jazdy: 04 09 2013
Auto: Lexus ES 330
Silnik: 3.3 V6 228KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2004
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Nissan Micra 0,9 IG-T o mocy 90 KM
    Nissan Micra to samochód napędzany przez turbodoładowany silnik benzynowy o pojemności 0,9 litra i o mocy na poziomie 90 KM. Średnie spalanie w tym przypadku to około 4,8 l/100 km, natomiast z użyciem sytemu Start-Stop ...
    Praktyczny mały samochód hybrydowy
    Samochody z alternatywnymi napędami od lat systematycznie zyskują na popularności, a prym w tym segmencie wiodą tańsze i bardziej praktyczne od samochodów elektrycznych modele z napędem hybrydowym. Ile kosztuje ekologia? ...