Auto rodzinne do max 35 tys.

03 Maj 2019, 14:18

Na Twoim miejscu skupilbym sie na c5 poniewaz jest to bardzo niedoceniane auto a mozna znalezc w niewielkich pieniadzach fajny egzemplarz.

5008 to takie dziwadlo napompowane. Mialem okazje jakis czas tym jezdzic i takie w sumie auto do niczego. Ani nie przyspiesza, ani jakies specjalnie pakowne tylko duzo miejsca na parkingu zajmuje :)

308 mialem do czynienia z 1.6hdi 100 konnym i tu jest dopiero tragedia. w 4 osoby to ledwo chce sie rozpedzic. Ciasne w srodku. Plusy to male spalanie w miescie i w trasie ponizej 130km/h bo powyzej zaczyna palic jak zly. No i w 2 lata od nowosci stal bodajze 3 czy 4 razy na akcjach serwisowych. Tylna belka nie lubi ciezaru :)
e0hater
Początkujący

Auto: Toyota Corolla TS
Silnik: 1.8 Hybrid
Paliwo: Hybryda
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2020

03 Maj 2019, 15:03

e0hater napisał(a):5008 to takie dziwadlo napompowane. Mialem okazje jakis czas tym jezdzic i takie w sumie auto do niczego. Ani nie przyspiesza, ani jakies specjalnie pakowne tylko duzo miejsca na parkingu zajmuje :)

tu będę bronił 5008, wygląd to rzecz gustu, jednemu podoba się minivan w stylu C4GP innemu 5008. Czy przyśpiesza to kwestia silnika i Twoich oczekiwań, najgorsze jest jak ludzie wsiadają z aut kompaktowych w minivana i oczekują od niego że to F1. A co do pakowności to nie wiem jak ją oceniasz, paka jest niesamowita, blisko 700L w równym kształcie. Jeździłem wcześniej kompaktem w kombi i to jest nieporównywalny element :-) A miejsca dużo bo i w środku jest dużo miejsca :-)
maxon007
Nowicjusz

Zdjęcia: 1

03 Maj 2019, 15:32

Maxoon zwracam honor. Pomylil mi sie z 3008 bo wygladaja podobnie. I zapomnialem o jakim budzecie tu rozmawiamy bo jezdzilem tym 2016+. Moj Blad. 5008 rzeczywiscie to kolos z tego co patrze po wymiarach.
e0hater
Początkujący

Auto: Toyota Corolla TS
Silnik: 1.8 Hybrid
Paliwo: Hybryda
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2020

03 Maj 2019, 19:19

C5 raczej niedoceniany nie jest. Gdzie mieszkam, jeździ ich dosyć sporo. Z cytryn, najwięcej. 508 jest zdecydowanie mniej. :)
panopticum
Nowicjusz

Przebieg/rok: 15tys. km
Auto: Fiat Croma
Silnik: 1,9 JTD 150KM
Paliwo: Diesel
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2006

06 Maj 2019, 09:56

To skoro jeżdżą takimi w Twojej okolicy to widzisz, że autko jest warte uwagi.
Bartek933
Nowicjusz

06 Maj 2019, 18:49

Mam pytanie o jeszcze jedno auto: Renault Lagunę III. Czytałem, że zarówno silniki dieslowe i benzynowe są dobre. Wyposażenie też bogate. Jakieś wrażenia z jazdy? Usterki? Silniki? Dzięki za dotychczasowe podpowiedzi...
panopticum
Nowicjusz

Przebieg/rok: 15tys. km
Auto: Fiat Croma
Silnik: 1,9 JTD 150KM
Paliwo: Diesel
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2006
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Skoda Citigo - samochód do miasta
    Do miejskiego malucha z Czech należy około 17 proc. rynku. Od stycznia do kwietnia 2019 zarejestrowano 961 egzemplarzy. To najmniejszy samochód czeskiej marki, produkowany od 2011 roku w Bratysławie, razem z VW up! ...
    Lexus RX500h - czy taki samochód ma jakieś wady?
    Najmocniejsza hybryda w modelu RX to właśnie wersja 500h dysponująca silnikiem benzynowym i tu uwaga TURBO benzynowym! Przyzwyczailiśmy się że w samochodach tej marki występują silniki bez doładowania, a tu taka niespodzianka ...