01 Lis 2016, 20:40
Witam.
Obecnie posiadam leciwe BMW E46 i po woli rozglądam się za nowszym, rodzinnym autem.
Moje wymagania to przede wszystkim kombi (jedno dziecko + drugie w drodze) no i fajnie by było jakby wymiana części eksploatacyjnych (oleje, filtry, klocki itp.) była w miarę tania (wiadomo że zależy mi też na mało awaryjnym samochodzie ale wiadomo jak to jest z używkami).
Jeśli chodzi o silnik to nie mam wymagań, wolałbym taki który się się czy dobrą opinią (niezależnie czy to diesel czy benzyna).
Chyba najbardziej przekonuje mnie Skoda Superb (mam nadzieję dorwać jakąś wersję z w miarę niskim przebiegiem). Auto podoba mi się z uwagi na przestronność w środku i duży bagażnik.
Jeżeli uważacie, że ten model to zły wybór prosiłbym o wskazanie jakieś alternatywy, jeżeli natomiast ktoś poleca Skodę prosiłbym o wskazanie wersji (silnik, wyposażenie) jakie najlepiej szukać. Z tego co wyczytałem z dieslami jest różnie (pada zawór EGR), natomiast w benzynie nie polecali silnika 1,8 (chyba w wersjach przed 2012). Słyszałem też że radio Columbus nie działa najlepiej.
Z góry dzięki za wszelkie rady.