Automat do 30-40k

02 Mar 2020, 17:44

Witam, jak w temacie szukam od dłuższego czasu jakiegoś samochodu z automatem. Jakie marki polecacie w automacie ?
Ja znalazłem coś takiego
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
Dasmond
Początkujący

Zdjęcia: 1
Auto: Nie mam

02 Mar 2020, 20:57

Automat to jedyne twoje założenie?
Nie ma znaczenia czy to będzie benzyna czy diesel? Ile lat może mieć maksymalnie samochód którego szukasz? Rodzaj nadwozie i segment ma znaczenie?

Napisz coś więcej :)

Tu masz coś więcej na temat Focusa MK3 jak-sprawuje-sie-ford-mk3-2-0-136km-w-automacie-vt51815.htm

Z tego co wiem na automaty w MK3 jakoś użytkownicy nie narzekają.

W mniejszych słabszych samochodach przeważnie będziesz miał skrzynie bezstopniowe z symulowanymi biegami takie jak CVT, fajne i szybkie są skrzynie DSG ale u nich różnie bywa z trwałością, a klasycznych automatów jest coraz mniej.
Cichy77
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 62
Auto: Mam, często zmieniam!

02 Mar 2020, 21:18

Myślę ze segment C/D by mi wystarczył. Obecnie jeżdżę Peugeot 207 1.6 hdi 92 KM z 2008 więc jakby był młodszy to spoko, który do jazy wokół komina jest ok, ale jakieś dalsze wypady to słabo. Co do przebiegów to rano 15 km przez miasto, a powrót autostrada około 30 KM i czasami gdzieś dalej. Wolałbym jakąś benzynę w miarę ekonomiczną lub lpg, ale na diesla też mam warunki obecnie. Chociaż może się to zmienić w przyszłości. Ten automat to nie mus, ale wolałbym automat
Ostatnio edytowany przez Dasmond, 02 Mar 2020, 21:55, edytowano w sumie 1 raz
Dasmond
Początkujący

Zdjęcia: 1
Auto: Nie mam

02 Mar 2020, 21:25

Sporo Focusów Mk3 to gnioty :x Radzę sprawdzić VIN w google grafika nim w ogóle zainteresujesz się jakimś autem, bo co drugie miało rozwalony tył i przód, sprowadzone do Polski z USA z chorą ceną za tak gówniane auta.

W tej cenie możesz szukać jeszcze Mondeo Mk4 lub Mk5 tylko ten drugi będzie trudniejszy do znalezienia.
Marcel2727
Aktywny
Awatar użytkownika

Przebieg/rok: >50tys. km
Auto: Bartolekk ma wtyki u moderacji
Silnik: SzybszyOdTwojego
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2020

02 Mar 2020, 22:52

Ta, Focus TDCI z USA... :roll: i budżet zdecydowanie za mały na Mondeo mk5.

Ten egzemplarz wygląda całkiem spoko, ale należy pamiętać, że jest w nim skrzynia dwusprzęgłowa, która po pewnym przebiegu może generować koszta.
mike
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 15
Miejscowość: Zawiercie|Śląsk
Prawo jazdy: 04 09 2013
Auto: Lexus ES 330
Silnik: 3.3 V6 228KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2004
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Hyundai Santa Fe Nowej Generacji
    "Nowy Santa Fe kontynuuje globalny sukces modelu. Zaprezentowany w 2001 roku, model Santa Fe pierwszej generacji jest podstawą wiarygodności i doświadczenia marki w segmencie SUV" powiedział Thomas A. Schmid, Dyrektor Operacyjny ...