Benzyna + lpg (2 opcje)

11 Sie 2016, 11:33

Witam.
Koledzy proszę o jakieś propozycje dla opcji nr 1 oraz opcji nr 2. Auto ma mi posłużyć 4/5 lat, w związku z tym planuje kupić benzynę i założyć gaz. Użytkowane będzie jako auto codzienne, głównie jazda miejska, czasem autostrada. Zależy mi na osiągach i bezawaryjnosci. Poprzednio jeździłem Renault Megane I pH II 1.6 16v lpg i osiągi jak dla mnie były wystarczające, nie chciałbym by następne auto było mniej dynamiczne. Założyłem 30 tysięcy na auto ale jeśli będzie warto mogę dołożyć 5 tysięcy.

Opcja nr 1:
- budżet: 30 tysiecy
- max spalanie: 15 litrów gazu
- moc: min 160kM
- rocznik: 2006 w górę

Opcja nr 2:
- budżet 30 tysiecy
- max spalanie: 10 litrów lpg / 100km
- moc: min 105 km
- rocznik: 2008 w górę

Dzięki za propozycję.
Seven88
Nowicjusz

Przebieg/rok: 9tys. km
Auto: Nie mam

11 Sie 2016, 12:48

1. Volvo S40/S60
Szukasz nowego Volvo, pomogę w wyborze modelu, konfiguracji, przy negocjacjach z dealerami. Znajdę dobrą ofertę na auto i finansowanie, bez zobowiązań. Auta do zamówienia i od ręki, demo dealera, używane z sieci dealerskiej Volvo.
Zapraszam na priv.
Rom33
Stały forumowicz

Zdjęcia: 227
Miejscowość: Wisła
Prawo jazdy: 15 07 1997
Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: Volvo V50
Silnik: 2.0 D 136KM
Paliwo: Diesel
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2008
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Jak skalibrować alkomat?
    Alkomat to urządzenie, które może pomóc podjąć odpowiedzialną decyzję, zanim wsiądziesz za kierownicę. Jednak aby jego wskazania były wiarygodne, konieczna jest regularna kalibracja. Ten proces jest niezbędny, ...
    Jak zbudować profesjonalny samochód driftingowy?
    Przedprodukcyjna Toyota GR Supra z silnikiem 2JZ, kompaktowa Corolla Hatchback czy bulwarowy roadster Opel GT - liberalne regulaminy techniczne w świecie driftu sprawiają, że inżynierowie mogą stworzyć naprawdę niesamowite ...