Bezpieczniki VW T5 2.0 Tdi 2012 brak 12V w zapalniczce

04 Maj 2016, 09:31

Witam.
Piszę odnośnie samochodu w pracy, podłączyłem pod 12V "koguta" okazało się, że jest uszkodzony znikło 12V w gnieździe zapalniczki. Przejrzałem wszystkie bezpieczniki miernikiem pod radiem a obok skrzyni biegów.
Pod fotelem kierowcy są dwa ale są całe. Szukałem schematu ale na znalezionym VW T5/Caravelle/Multivan 2003-2010 nie pokrywają się z tym co mam w samochodzie.
Samochód w takiej wersji:
Zdjęcie
Tyle, że u mnie przestrzeń pasażerów ma szyby po obu stronach.
dreamer
Początkujący

Zdjęcia: 48
Prawo jazdy: 22 01 2013
Przebieg/rok: 6tys. km
Auto: Volkswagen Jetta
Silnik: 1.9
Paliwo: Diesel
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2005

04 Maj 2016, 17:39

Jaki to problem sprawdzić wszystkie bezpieczniki te koło akumulatora też.
Niektóre koguty mają przewód plusowy i minusowy odwrotne podlączenie spowoduje zwarcie.
andrzej_124
Stały forumowicz

04 Maj 2016, 17:58

Sprawdziłem rano wszystkie bezpieczniki w kabinie miernikiem wszystkie całe, pod maską nie mogłem nic znaleźć tak jest nawalone sprzętu ( urządzenia do obsługi wyciągarki, gps-y nie idzie ręki włożyć). Poszukałem na innym forum i znalazłem pod fotelem kierowcy jest kilka gniazd z bezpiecznikami. U mnie były tylko 3 bezpieczniki czerwony 10A, żółty 20A i jeszcze niebieski 15A jako ostatni sprawdzony okazał się tym właściwym uszkodzonym. Napisałem taki temat gdyż nie spodziewałem się takiego rozrzutu bezpieczników. Sprawa rozwiązana mam nadzieje, że ktoś kiedyś skorzysta.
dreamer
Początkujący

Zdjęcia: 48
Prawo jazdy: 22 01 2013
Przebieg/rok: 6tys. km
Auto: Volkswagen Jetta
Silnik: 1.9
Paliwo: Diesel
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2005