REKLAMA

Forum samochodów hybrydowych, elektrycznych i konwencjonalnych
kris11kris12 napisał(a):W tym samym czasie co Octavie miałem też BMW 320d e91 163km . To octavia do 150km/h lepiej sie zbierała . Za 60 tys można kupić nową Octavie . Co lepszego za te pieniądze byś kupił ?
kris11kris12 napisał(a):Nową lagune za 60 tys ?? Ciekawe ciekawe . Skoda była lepsza ze startu (bmw miałem w automacie ) może dlatego , ale przy ponad 150km/h to bmw miał lepszego kopa . Skoda miała 240nm a bmw chyba 350nm jak dobrze pamietam , Skoda lecialem na maksa niecałe 220km/h a bmw 230km/h . Nie ma co sie sprzeczać co jest lepsze , chłopak chciał poprostu tani , ekonomiczny i dobry samchód , a wg. mnie skoda właśnie taka jest , wiec mu ją zaproponowałem .
MajkPZM napisał(a):[Po drugie ostatnio z Ojcem doszedłem do wniosku ze 90% posiadaczy Octavi II jezdzi w dzien na Halogenach, bez swiatel mijania ale na halogenkach.
Kubuch napisał(a):MajkPZM napisał(a):[Po drugie ostatnio z Ojcem doszedłem do wniosku ze 90% posiadaczy Octavi II jezdzi w dzien na Halogenach, bez swiatel mijania ale na halogenkach.
Tak sobie odkopię ale Octavia 2 ma w halogenach zintegrowane światła do jazdy dziennej Panie antyskoda
kris11kris12 napisał(a):Octavie 1 i 2 mają w światłach coś przypominającego soczewke , ale to jest tylko zaślepka a światła mijania są obok . Chyba że ma oryginalne światła xenonowe to mijania sa w miejscu tych zaślepek