BMW 725 td rok 1994-2001

10 Kwi 2008, 16:07

co sądzicie o tym modelu jak byscie mogli mi ja troche opisac jakie wady zalety i co najbardziej sie tam psuje
długi:)
Lukas18
Nowicjusz

Miejscowość: Sieniawa Lubuska

10 Kwi 2008, 16:16

Witam;]

Limuzyna, która do dzisiaj robi wrażenie. Nie jest to emerytcar jak mesiek. Audi poza napędem quattro nic nie oferuje! Rząd do dzisiaj nie może się z nimi rozstać.
Dający frajdę z jazdy ale trzeba o niego dbać-duże wydatki.Piszący w samych superlatywach opinie właścicieli 15 letnich antyków należy włożyć między bajki.Przeciętnego zjadacza chleba po prostu nie stać na utrzymanie tego auta w idealnym stanie.
Co można chcieć więcej od samochodu z genialnym przyśpieszeniem i zawieszeniem, a przy tym tak wygodnym, no może tylko żeby mniej kosztował :)
Endrju
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 449
Miejscowość: Poznań

10 Kwi 2008, 16:19

aha a co tam jest slabym materialem co jest bardzo wadliwe i czesto sie sypie
Lukas18
Nowicjusz

10 Kwi 2008, 17:49

W tej BMC-e najczęsciej psuje się Zawieszenie i Elektryka
Endrju
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

10 Kwi 2008, 18:21

aha a duze sa kaszta tej naprawy i wogole jakie sa koszta utrzymania takieg samochodu rocznie
Lukas18
Nowicjusz

10 Kwi 2008, 19:09

WIesz co ile kosztują te koszta naprawy to niewiem bo może uda ci się trafić na autko w dobrym stanie.

Ale o koszty utrzymania chodzi ci o benzyne czy ogólnie?? Bo jeśli ogólnie to są one dośc spore
Endrju
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Korytarz życia i jazda na suwak już obowiązuje!
    Przypominamy wszystkim kierowcom, że od 6 grudnia 2019 weszły w życie nowe przepisy dotyczące jazdy na suwak oraz tworzenia korytarza życia. Reguluje to ustawa z dnia 16 października 2019 roku o zmianie ustawy Prawo ...

10 Kwi 2008, 21:16

nie no chodzi mi tak ogolenie co jak i zaile
Lukas18
Nowicjusz

10 Kwi 2008, 21:35

Jeśłi chodzi ci o częsci to zobacz na dole Forum jest coś takiego jak linkowinia to pewnie bęzie sklep z częsciami i zobaczysz co i jak
Endrju
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

11 Kwi 2008, 19:55

no ceny sa dosyc za czesci ale bardzo podoba mi sie te auto.cos jeszcze mozecie mi powiedziec o tym samochodzie
Lukas18
Nowicjusz

11 Kwi 2008, 20:10

Posiadałem ten samochód fakt ceny utrzymania tego samochodu nie są małe
bo nawet 4000zl rocznie trzeba wydać na przeglądy itp. ja moi zrobiłem prawie 300tys. i raczej nic się nie psuło.Przez 4 lata jazdy wymieniłem oprócz
rzeczy eksploatacyjnych:wszystkie tłumiki łącznie z katalizatorem amortyzatory 3 razy, chłodnice, akumulator,przełączniki świateł pod koniec zaczęła szwankować skrzynia biegów .Problemy z elektryką raczej mnie omijały Autka wcale nie rdzewiało.z doświadczenia mogę powiedzieć że było bardzo bezpiecznie miałem nią poważny wypadek i nie wiem czy któryś z nowszych z klasy średniej dalby mi tyle bezpieczeństwa. Autko polecam ale teraz to one będą maiły spore przebiegi. Potwierdzam to że trzeba o niego dbać ja przez kilka pierwszych miesięcy posiadania serwisowałem go w salonie i dopiero po gwarancji i długich poszukiwaniach przeniosłem się do warsztatu, który nie współpracował z BMW ale znal dość dobrze ten model.
betra
Początkujący

11 Kwi 2008, 21:39

Czasem te 4000zł może nie wystarczyć ale autko bardzo fajne ale kolega zapomniał dodać w tym samochodzie nie można oszczędzać na częściach bo zwróci się Ci sie to czkawka.Prowadzi się świetnie zwłaszcza na długich trasach.
astro007
Aktywny

12 Kwi 2008, 10:39

aha czyli tak to wyglada fajnie dzieki panowie za pomoc bardzow wiele mi to dalo do myslenia bardzo dziekuje
Lukas18
Nowicjusz

12 Kwi 2008, 12:15

NIema za co;] I co kupujesz to autko??
Endrju
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

12 Kwi 2008, 12:40

wlasnie niewiem czy kupuj bo wogole to mam zamiar kupic nissan patrol gr longa z 1990-1997 bo wiem ze ten nissan ma silnik nie do zdarcia ale ta bmka tez mi sie podoba i mam dylemat
Lukas18
Nowicjusz

12 Kwi 2008, 12:43

A do czego potrzebujesz ten samochód?
Endrju
Stały forumowicz
Awatar użytkownika