BMW E39 do 8k?

24 Sie 2018, 12:08

szybki napisał(a):Temat jest prosty ktoś ma 8k to znaczy że nie ma kasy na auto a już tym bardziej na markę premium która posiada swoje za uszami...

Dlaczego większość nie interpretuje zakupu auta w ten właśnie sposób?

Autorze - 959 kupił BMW ale o serwisie (utrzymaniu) nic nie może powiedzieć, bo go nie przeprowadza. Potem trafiasz na taki egzemplarz i trzeba łatać wszystko.
Po prostu jak ktoś nie patrzy jakie będą późniejsze koszta utrzymania to jest po prostu motoryzacyjnym ślepcem. Oczywiście kupisz za 8k e39 ale pomyśl logicznie ile trzeba włożyć w takie auto?

959rn napisał(a):Dzida oczywiście nie na temat i obelgi w moja stronę. Wnoszę o warn.

Wyrobiłeś sobie taką "markę", że nikt Cię nie traktuje poważnie tutaj z prośbami ;)
959rn napisał(a):Nie każdy wkłada jak ty w starego trupa czyt. Lexusa is200 równowartość samochodu żeby przejeździć 20kkm i sprzedać go 5k taniej niż się kupiło...

Policzmy Twój algorytm:
Na serwis wydałem 6 118zł (lexus-is-200-od-dzidy-vt91140.htm)
Wartość Lexusa wg Ciebie (zaokrąglając wspomnianą równowartość) to 6 200zł
Czyli Lexus mnie kosztował: 6 200zł + 6 118zł = 12 318 zł
Sprzedałem za niecałe 16tys. zł.
Jak się nie mylę w Twoim algorytmie to zarobiłem prawie 4 tys. zł. :mrgreen:
dzida
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 455
Miejscowość: Biłgoraj
Prawo jazdy: 05 05 2008
Auto: Honda Civic VIII
Silnik: 1.8
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2010
1

24 Sie 2018, 12:17

Dzida Szybki 959rn przywołuje do pożądku :!: Czy w każdym temacie w którym się spotkacie musicie śmiecić swoją nienawiścią do siebie? Podejrzewam że autor tematu średnio jest zainteresowany.

Co do tematu szybki miałem tyle aut z różnych marek w tym kilka BMW więc się wypowiadam jak ja to widzę, Ty widzisz tylko naprawy i drogie części nic poza tym, a teraz jakbym zapytał Ciebie co byś kupił za 10 tyś mówię o aucie na poziomie ! poleć coś a nie zawsze tylko hejt na każde auto, dla Ciebie instnieją inne auta prócz Lexa?

Ps. dawniej kupiłem e39 2.0 97 rok sprowadzoną z niemca, zapłaciłem 4,5 tysia, w sumie nawet jej nie oglądałem zbytnio przy kupnie. Zaintalowałem gaz, przez rok eksploatacji wymieniłem chłodnicę, opony i czujnik abs, po roku poszła za 13 tyś 2 dni po wystwieniu ogłoszenia.
przyjechałem tu do FR i kupiłem e39 2.0 za 200 euro, jezdziłem ponad rok
zmieniłem tylko świece oleje filtry i uszczelkę pod deklem potem odkupił odemnie handlarz z PL za 800e
To tylko przykłady a pisząc to potwierdzam tylko że jak widać da się tanio kupić auto do którego nie będziesz wkładał przez dłuższy czas kasy.
To nie moc ani sprzęt a technika czyni z Ciebie zawodnika
Kao
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 107
Miejscowość: Francja
Przebieg/rok: 40tys. km
Auto: Bmw 645Ci, M3, Vw T4
0

24 Sie 2018, 12:20

Oni ci napiszą zaraz ze miałeś gruza w którego trzeba było wkładać ale ty tego nie widziałeś bo tam jest na bank więcej czesci do wymiany...ile ma kosztować stare 5er. Czesci są za grosze - podpora wału 55zl, termostat 27, pompa wody 90zl, uszczelki 60-100zl..tarcze do 2.8przod textar 250zl... czym to się różni od astry h za 10k? Przynajmniej przeguby odpadają :happy:
O jeszcze swiece po 13zl sztuka i fajki za około 20. 80zl więcej od 4cylindrow szok :shock:
959rn
Początkujący

Auto: Dieselek
0

24 Sie 2018, 12:25

Kao napisał(a):Czy w każdym temacie w którym się spotkacie musicie śmiecić swoją nienawiścią do siebie?

Dlatego napisałem, że znów przyszedł prowokować i najlepiej to posprzątać i zapobiec banem. Od 4 mies. napisałem z 15 postów, a już w 3-cim temacie byłem atakowany zaczepką odnośnie Lexa :ok:

P.S. Zacznijmy od tego, że ja nie jeździłbym gruzem tylko moje auto ma być w świetnym stanie technicznym czy ma 20lat czy 3 lata. Tam gdzie ludzie kończą serwis ja się dopiero rozkręcam.
dzida
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

0

24 Sie 2018, 12:30

Nie prowokuje tylko nie zgadzam się z bredniami które wypisujecie....nadal jest nienawiść do niemieckich samochodow, nadal jest doradzanie zamiast idiotycznie taniego passata czy a4 gownianych saabów(swoją droga kao miał wasze ukochane 2.0t) niech wam napisze jaki to tani silnik, czy idiotycznych volvo do których cześć kosztują chore pieniądze. Co to tu było...ossy? Termostat do 2.4t 700zl, czy wy naprawdę nie widzicie w co wy ludzi pakujecie? A może napisz ile kosztują przeguby i półosie do tego volvo...
I weź coś naprawiaj przy silniku w takim e39 które ma wielka komorę silnika i dostęp praktycznie do wszystkiego z góry s porównaniu z volvo r5 i upchanym silnikiem ze skrzynia pod maska bo jest fwd
959rn
Początkujący

0

24 Sie 2018, 12:34

959rn napisał(a):Ja kupiłem niedawno e39 na weekendowe auto. Bardzo ładne 2.8 w automacie za 10k. Bez problemu coś znajdziesz tylko musisz trochę poszukać. Aaaa i tak jak zawsze uważałem. Ta benzyna więcej hałasu robi niż jedzie ale chciałem e39 to mam wiec mi bez znaczenia. I pali tez tak jak mowilem...jak sie jej sadza to bez problemu wciąga 18-20l. Już widze te wasze lexusy v8 pałace 12l :happy:

Albo coś ze mną nie tak albo z Tobą, ja tu żadnej prowokacji nie widzę ani w Twoją stronę ani szybkiego. Oburzyłeś się że napisał
959rn napisał(a):Już widze te wasze lexusy v8 pałace 12l
?

Nie będę dawał żadnych ostrzeżeń ani banów (narazie) bo nie widzę takiej potrzeby w tym temacie, każdy ma swoje poglądy ale jak się nie ogarniecie to zamknę ten temat, według mnie jest to obniżanie poziomu forum, pomyślcie co myśli nowicjusz widząc pomoc na poziomie 0 a sypiące się tylko obelgi i hejty.
Kao
Moderator
Awatar użytkownika

1
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Mazda CX-5, nowa generacja modelu
    W środę czyli w przeddzień salonu w Los Angeles, Mazda zaprezentowała zupełnie nową generację modelu CX-5. Ten kompaktowy SUV w 2012 roku dał początek nowej, wielokrotnie nagradzanej gamie modelowej marki, wykorzystującej ...

24 Sie 2018, 12:40

Koledzy napiszcie autorowi wszystkie typowe usterki w BMW e39 tak jak ja w kilku tematach o Lexie, którego mam w małym paluszku. Zaznaczam, że nie to co Wam się zepsuło tylko to co się psuje w tym modelu. Wtedy pogadamy. Może nawet to wykorzystam i zbiorę to w jakiś poradnik.

Kao mówi o obniżeniu poziomu forum - długo mnie tu nie było :ok: Szkoda, że jesteś tak krótko na forum i już modem aby wiedzieć po co ma 959 konto tutaj (959rn to drugie konto po pierwszym banie na stałe).
dzida
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

3

24 Sie 2018, 12:55

dzida napisał(a):Koledzy napiszcie autorowi wszystkie typowe usterki w BMW e39
Widzisz i tu jest problem, ja osobiście nic nie napiszę bo nie miałem awarii ale wiesz skąd się biorą te ''typowe'' usterki? z PRZEBIEGU :!: Jedna część Ci wyciądzie szybciej inna później, nie ma co się oszukiwać nic nie jest wieczne. Ja uważam że e39 w sedanie r6 nie ma ''typowych'' usterek'' przez które można by zrezygnować z tego auta.
dzida napisał(a):Kao mówi o obniżeniu poziomu forum - długo mnie tu nie było :ok:
źle mnie zrozumiełeś, chodziło mi o całokształt.
Kao
Moderator
Awatar użytkownika

0

24 Sie 2018, 12:59

Ja tez nie miałem awarii i tyle co pojezdzilem to jest bardzo przyjemne auto. Ciche, w miarę szybkie, komfortowe, dobrze się prowadzi, No ciezko coś lepszego kupić za 10k pln.

Bana dostałem od użytkownika mikecyferki gdy mieliście swoje kółeczko wzajemnej adoracji i nie podobało się wam ze ktoś ma inne zdanie niż wy. Tak samo zbanowlaiscie kilku innych użytkownikow o odmiennym zdaniu. na szczęście to nie wasze forum tylko wszystkich :)
959rn
Początkujący

1

24 Sie 2018, 13:05

Powiem wam tylko ze w bmw z oryginalnym przebiegiem nic się palcem nie tyka do 300kkm. Mimo ze ma 20lat, to z mojej profilaktyki zrobiłem porządek z układem chłodzenia...pompa wody, termostat, kruciec, przewody...wszystkie czesci były jeszcze oem z data 1997r. Przebieg 270kkm. Przepływomierz 1997...wahacze są oem ale nie mogłem znaleźć daty produkcji, most i skrzynka suchutka, wszystko od spodu jak nowe :D
Kupić z oryginalnym przebiegiem i cieszyć się jazda.
959rn
Początkujący

0

24 Sie 2018, 13:09

959rn - jeżeli nie będziesz robić durnych docinek w moją stronę to nie mam zamiaru Cię wyzywać ;) Inaczej nie mam powodu okazywać jakiegokolwiek szacunku, bo przyszedłeś zbierać "okejki" (ogólnie uważam, że okejki są offtopogenne).

Kao napisał(a):Widzisz i tu jest problem, ja osobiście nic nie napiszę bo nie miałem awarii ale wiesz skąd się biorą te ''typowe'' usterki? z PRZEBIEGU

Nie rozumiem co chcesz tym zdaniem udowodnić. Problem w tym, że przebiegi rosną, a nie maleją, więc usterek przybywa.
dzida
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

0

24 Sie 2018, 13:28

dzida napisał(a):Nie rozumiem co chcesz tym zdaniem udowodnić.
to ze jeżeli kupisz e39 z r6 z przebiegiem ludzkim czyt. ok.300k to to auto dalej jest niezawodne i nie trzeba czyścić skarbonki na jego utrzymanie a typowe usterki powstają w szrotach zaniedbanych lub z przebiegami 300x2 chodź dla samego silnika 600 to żaden wyczyn. Przy takich przebiegać pierdzą wszystkie auta czy to bmw czy merc, lex czy Toy
Kao
Moderator
Awatar użytkownika

1

24 Sie 2018, 13:36

Ja typową usterkę definiuje następującym zdaniem: "często się to zdarza w tym modelu". Przykładowo u mnie padło sprzęgło klimy i jest to częsty przypadek (tj. jako użytkownik mogę się spodziewać awarii ale nie znaczy, że wymieniam to co roku). Np. w e39 niech to będzie przykładowo uszkodzony czujnik ABS czy wiskoza - raczej nie zdziwiłbyś się jakby Ci się nagle zepsuły.
dzida
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

0

24 Sie 2018, 14:08

A więc typowe usterki BMW to według mnie
-Termostat
-Rozszczelniajacy się zbiorniczek płynu chłodniczego przy przegrzania silnika lub zapowietrzonym układzie.
-Zapala sie kontrolka poduszek bo.mata w siedzeniu kierowcy szwankuje (trzeba ominac )
Czujnik ABS koło tył prawy, czujnik odpowiada tez za pomiar prędkości. (zamiennik działa bez problemów)
więcej nie przychodzi mi do głowy
Kao
Moderator
Awatar użytkownika

0