REKLAMA

Forum samochodów hybrydowych, elektrycznych i konwencjonalnych
Kris3646 napisał(a):Czytam opinie i zdania sa podzielne, benzyny po 2012 roku biorą olej co dla mnie jest minusem nie do przejścia maja problemy z nagarem a silniki na podmianę kosztują po 10 tys zł
sisinho17 napisał(a):Nie no szybki bez jaj, jak ma wymienić silnik za 10k to lepiej kupić nowe auto
Kris3646 napisał(a):SZYBKI... No moge powiedzieć ze benzyny z ostatnich 10 lat biorą olej i maja problemy z nagarem.. Podaj mi silnik benzynowy ktory nie bedzie taka miną przy kupnie.
Kris3646 napisał(a):SZYBKI.. Nie numerki mi sie nie pomyliły i interesuje mnie megane 4 1.5 dci,
Kris3646 napisał(a):jesli chodzi o wtryski to oadaja chyba tylko w grupach vag, francuzy bardzo dobrze radzą sobie z tymi czesciami eksploatacyjnymi i sa trwałe
Kris3646 napisał(a):Powtarzam jeszcze raz, zdaje sobie sprawę z ekspolatacji diesla bo mam diesla 1.9 bravo 2 i jedyne co w nim wymieniałem to turbo i uszczelke pod głowicą, auta ma moc i niczym innym mnie nie zaskoczylo a jezdzi przewaznie w mieście, z faktu ze cena benzyny zrownala sie z dieslem i fakt ze benzyny potrafia teraz spalić ok 5/6 litrow paliwa zastanawiam sie tez nad kupnem tego rodzaju silnika ale tak jak pisałem, jak mam martwic sie dolewaniem oleju i remontami silnika to wole diesla, pytam o modele ktore wymieniłem i czy jest podstawa by sie o to martwic czy opinie sa na wyrost.
Kris3646 napisał(a):Osoba ktora tu przychodzi po porade tylo sie zniechęca od tych mądrości i wole już podjac decyzje sam
Kris3646 napisał(a):problemem osob odradzajacych diesla jest to ze wymieniacie odrazu wszystkie bolączki diesla ze zaraz bedzie trzeba wymieniac, czyli wymienisz turbo, wtryski, dwumase, adblue, dpf itd. I policz sobie policz sobie.....