Captiva 2007

26 Gru 2013, 23:25

Siema, jestem nowym uzytkownikiem tego forum wiec z góry przepraszam za ewentualne "gafy" Mam problem dotyczacy chevroleta captivy od pewnego czasu dziwnie sie autko zachowuje. kupiłem używany samochód i wszystko było ok...od niedawna podczas uruchamiania auta, i właczenia ogrzewania czuc było w kabinie spalinami , próby przeczyszczenia filtra dały efekt ale podczas jazdy ok 150 km/h zaczęło dziac sie cos z układem kierowniczym - zaczelo trząsć kierownicą obroty zaczeły skakac i nie mogłem rozwinac szybszej prędkosci, zatrzyałem sie , zagasiłem i odpaliłem samochód i wszystko było ok zadnych problemów i kontrolek komputera....dzis podczas drogi do domu przy prędkośći ok 100k/h przy skrecie w prawo poczułem delikatne drgniecie ale wydawało sie ze jest ok do momentu zjazdu z drogi na skrzyżowaniu 90 stopni- podczas skretu okazało sie ze nie mam wspomagania kierownicy .... o co kaman? moge tym samochodem jechac do mechanika czy lepiej od razu laweta? czytałem troche ze moze to byc pompa ? co robic?
zegar1234
Obserwowany

Auto: nie mam

07 Sty 2014, 13:42

O co Kaman? Najprawdopodobniej system czujników elektronicznych w układzie kierowniczym wychwycił nieprawidłowości i dla twego bezpieczeństwa powoduje to,że układ zapłonowy szwankuje,w niektórych modelach aut po wystąpieniu awarii układu wspomagania kierownicy silnik potrafi zgasnąć i nie można go uruchomić,ale tylko po zatrzymaniu się auta, a nie w trakcie jazdy.Jeśli tylko układ zapłonowy ci na to pozwala,to póki co, jak najszybciej wolniutko do mechanika :!:
PhantomASA1
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 3
Miejscowość: Z prawdy :)

08 Sty 2014, 10:38

Od razu niekoniecznie laweta,najpierw podjechałbym do mechanika w celu jego sprawdzenia i diagnostyki komputerowe. Daj znać jaki wyszedł wynik,co się okazało.
Dabtuner
Aktywny