Cena w Niemczech

01 Lut 2016, 11:16

Witam, informacyjne pytanie, jeśli w Niemczech Audi a3/a4 1.6-1.8 z lat 1996-1998 są w cenie do 1 000 euro to co powinno myśleć się lub co mówi taka kwota? Nie znam rynku, ale chciałbym wiedzieć czy to kwota niska czy normalna.

Dzięki.
lj86
Nowicjusz

Auto: Nie mam

01 Lut 2016, 11:29

Według Mnie to dużo zależy od kogo kupujesz. Jak od prywatnego , który po prostu kupuje nowe auto to warto często, ale w komisach jest dużo złomu który potem ląduje na polskim allegro.
Sprzedam :
Volvo v70 03r. d5 PL blachy
Seat Leon 1.6 03r. z niemiec
kyrtapSzn
Początkujący

Prawo jazdy: 30 07 2012
Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: Golf IV
Silnik: 1.9 115km
Paliwo: Diesel
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2000

01 Lut 2016, 21:26

Dzięki.

Jeszcze jakieś opinie, doświadczenia z tym rynkiem?
lj86
Nowicjusz

Auto: Nie mam

02 Lut 2016, 01:18

Jeśli masz blisko do granicy warto próbować szukać prywatnych ofert. Czasami ktoś chce się szybko pozbyć, a Niemcowi nie zależy za bardzo na 20 letnim aucie ;-)

Z drugiej strony z tego co obserwuje i jak sam [dwukrotnie] szukałem auta to cena egzemplarzu w dobrym stanie często jest wyższa niż w Polsce.

Co do Audi A3 na mobile.de na przeszło 600 ogłoszeń dotyczących modelu z lat 96-98 są raptem 94 ogłoszenia do 1000€, więc raczej to nie jest taka mediana ceny w DE. ;-)
fooze
Nowicjusz

Przebieg/rok: 3tys. km
Auto: Szukam
Paliwo: Benzyna

02 Lut 2016, 11:38

Co innego ceny na mobile.de a co innego gdzieś od prywatnych. Można znaleźć takie auto w takiej cenie , ale raczej nie na mobile.de , trzeba mieć lepsze dojścia. Kiedyś kupowało się gazetę przed wydaniem, ale nie wiem jak to teraz działa, słyszałem że jest wydanie internetowe.
Sprzedam :
Volvo v70 03r. d5 PL blachy
Seat Leon 1.6 03r. z niemiec
kyrtapSzn
Początkujący

Prawo jazdy: 30 07 2012
Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: Golf IV
Silnik: 1.9 115km
Paliwo: Diesel
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2000

02 Lut 2016, 18:31

Co innego ceny na mobile.de a co innego gdzieś od prywatnych. Można znaleźć takie auto w takiej cenie

Napisałem to w pierwszym akapicie ;-) Z audi czy ogólnie niemieckimi autami jest łatwiej fakt, oraz im niższa klasa tym łatwiej dostać coś za rozsądną kasę, bo jest to nieraz 3 lub 4 auto w rodzinie :)

mobile.de nie jest jakąś wyrocznią, ale ceny nie odbiegają jakoś znacznie od rzeczywistości, jakby ktoś w Polsce kupić A3 za 3500 to by pewnie mu wszyscy odradzali :D... Sam dwa poprzednia auta znalazłem dzięki niemu w Berlinie Starletkę od właściciela w dobrym stanie i uszkodzone prelude od handlarza za grosze ;-) [ale było w wersji jakiej szukałem], i to na dodatek od Polaka :D
fooze
Nowicjusz

Przebieg/rok: 3tys. km
Auto: Szukam
Paliwo: Benzyna
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Najpopularniejsze auta terenowe z USA - co warto importować?
    Samochody terenowe z USA cieszą się niesłabnącą popularnością na całym świecie, a ich import do Europy, w tym Polski, stale rośnie. Miłośnicy motoryzacji doceniają ich niezawodność, wytrzymałość oraz niepowtarzalny styl. ...
    Toyota tworzy nową firmę do tuningu i akcesoriów
    Toyota połączy firmy Toyota Technocraft, J-TACS Corporation i Toyota Modellista International w jedno przedsiębiorstwo. Wszystkie trzy ośrodki zajmują się tuningiem oraz opracowywaniem części do modyfikacji samochodów ...