Centralne oświetlenie wnętrza podsufitka

08 Cze 2020, 22:18

Witam w moim camaro nie paliło się oświetlenie w podsufitce.Rozebrałam panel i dwie wtyczki były wypięte z ledowych lampek.Podłączyłem obie wtyczki na miejsce i lampki się zapaliły .
Problem polega na tym ze nie chcą zgasnąć .Obydwa włączniki nie reagują i nie da się ich wyłączyć .Każda z wtyczek ma cztery piny.Ma ktoś może jakiś pomysł lub schemat jak pomierzyć kable do tych lampek?
W lampkach tez jest jakiś mały układ elektroniczny...
Robert4066
Obserwowany

• 09 Cze 2020, 11:37

Czy masz jakieś inne oświetlenie wnętrza które możesz sprawdzić czy gaśnie po zamknięciu drzwi? Nie masz gdzieś przełącznika od włączania oświetlenia wnętrza?

Robert4066 napisał(a):Rozebrałam panel i dwie wtyczki były wypięte z ledowych lampek.
    Przypuszczam, że ktoś miał problem z tym oświetleniem i zamiast to naprawić po prostu rozpiął układ.
    Rokiko
    Forumowicz VIP

Zdjęcia: 35

09 Cze 2020, 15:52

W lampce "sufitowej" jest włącznik z trzema pozycjami - włączone, automatyczne i wyłączone. Zerknij, czy ów przełącznik nie jest w pozycji włączone.
    Zostaw też włączoną tą lampkę na 10 minut - po 10 minutach, bez znaczenia położenia włącznika lampka powinna sama zgasnąć - jest to funkcja ochrony akumulatora.
    Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
    MotoAlbercik
    Moderator
    Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
    Miejscowość: Tychy
    Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
    Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
    Paliwo: Benzyna + LPG
    Typ: Terenowy
    Skrzynia biegów: Automatyczna
    Rok produkcji: 2000
    • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Jak skalibrować alkomat?
      Alkomat to urządzenie, które może pomóc podjąć odpowiedzialną decyzję, zanim wsiądziesz za kierownicę. Jednak aby jego wskazania były wiarygodne, konieczna jest regularna kalibracja. Ten proces jest niezbędny, ...