Chce zalozyc alarm

10 Paź 2007, 17:21

Witam wszystkich mam golfa 3 bez centralnego i planuje akup alarmu i interesuje mnie dokladnie ten alarm

[link do oferty na Allegro wygasł]

i ciekawia mnie 3 sprawy czy jest on dobry,czemu sluza te dwie rzeczy

PRZEKAŹNIK ODCINAJACY NP.ZAPŁON
-PRZYCISK ANTYNAPADOWY

Czy np te dwie rzeczy sa razem polaczone i za pomoca tego przycicku moge odpiac zaplon i jezeli przekrece kluczyk bez jego wcisniecia to bedzie to dzialalo tak jakbym nie mial akumulatora w samochodzie a po jego wcisnieciu lampki kontrolne dopiero sie zapala i bede mogl odpalic samochod
...:::live to fight:::fight to live:::...
mlodzikm
Nowicjusz

Miejscowość: Sosnowiec

11 Paź 2007, 00:35

Zestaw jest dosyć dobry za tą cenę.Co do przycisku - jest on po to,żeby wyłączyć układ antynapadowy po każdym otwarciu drzwi kierowcy,który działa tak,że jak wsiądziesz do auta,zamkniesz drzwi i nie wcisniesz tego przycisku,a uruchomisz silnik i odjedziesz,to po kilku sekundach silnik gasnie(mozesz w tym celu poprzez przekaźnik zamontowany w tym urządzeniu odłączyć pompę paliwową,zapłon,napięcie do cewki zapłonowej,możesz również zrobic tak,że jak ktoś np. na skrzyżowaniu otworzy drzwi,wywali cię zza kierownicy,wsiądzie i odjedzie,to po tych kilku sekundach,np. wyłącza się zapłon,zamyka sie centralny i autko stoi.
Natomiast alarm możesz podpiąć tak,że jak go włączysz,to wyłączane jest napięcie na cewke,pompkę paliwową,stacyjkę i co tylko chcesz odłączyć.
Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
MotoAlbercik
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
Miejscowość: Tychy
Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Terenowy
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2000

11 Paź 2007, 09:13

rozumiem..wnioskujac po twojej wypowiedzi warto bylo go zakupic
...:::live to fight:::fight to live:::...
mlodzikm
Nowicjusz

Miejscowość: Sosnowiec

12 Paź 2007, 23:31

Jeżeli wszystko jest tak jak opisane,to się opłaci.Nie wiem tylko,jakie recenzje na rynku ma firma,która ten komplet wyprodukowała.Ja sam osobiscie pierwszy raz spotkałem sie z taką nazwą.Tak więc nie wiem jak długo bedzie to działać.Ale raczej warto zaryzykować w alarm z tyloma funkcjami i to pożytecznymi,a nie żadnymi bajerami,które są zbedne.
Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
MotoAlbercik
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
Miejscowość: Tychy
Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Terenowy
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2000