REKLAMA

Forum samochodów hybrydowych, elektrycznych i konwencjonalnych
Groski napisał(a):1.
Samochód ma być żwawy i dawać frajdę z jazdy.
Teraz aspekty wizualne podoba mi się linia Audi (A4, A6). Fajny byłby motor 3.0 Q w manualu (jestem świadomy kosztów rozrządu itp), ale z drugiej strony gdzieś głos rozsądku podpowiada, żeby wziąć 2.0, żeby nie bolało po kieszeni.
Groski napisał(a):Saab 9-3 - bardzo mi się podoba, tylko pytanie, który silnik, bo osiągi raczej standardowo jak wyżej.
AR 159 - no ten samochód chyba najbardziej mi przypadł do gustu. Widzę że są wersje 120 i 150 konne, podejrzewam, że osiągami nie będzie odstawać od tych wyżej, ale za to nadrabia wyglądem zdecydowanie.
Groski napisał(a):Ten 110 Golf VI to raczej trochę ospały więc jedynie w grę w chodzą mocniejsze wersje wiec i droższe, albo chip. Wyglądem też jakoś nie porywa, ale rozważę.
Mówisz o silnikach turbo? takie udane że pierwszą rzeczą po kupnie jaką się robi to ściąganie miski i weryfikowanie czy panewki są na swoim miejscu a także sprawdzanie ciśnienia na pompie oleju. Auta z tym silnikiem są drogie w utrzymaniu dodatkowo nie za bardzo jedzie, jednak od tego turbo wymaga się czegoś więcej. Lepiej sobie już kupić 3.0 TDI od audi, napewno większy kop a i koszta podobne, boisz się kosztów to weź 2.4, wraz jest szybszy od tego saaba no i kulturą pracy i elastyką bije na głowe wszytkie propozycje wymienione wyżej.Invi napisał(a): Wszystkie zbudowane przez jeden koncern, silniki są te same.
Kao napisał(a): Invi napisał(a):
Wszystkie zbudowane przez jeden koncern, silniki są te same.
Mówisz o silnikach turbo? takie udane że pierwszą rzeczą po kupnie jaką się robi to ściąganie miski i weryfikowanie czy panewki są na swoim miejscu a także sprawdzanie ciśnienia na pompie oleju. Auta z tym silnikiem są drogie w utrzymaniu dodatkowo nie za bardzo jedzie, jednak od tego turbo wymaga się czegoś więcej. Lepiej sobie już kupić 3.0 TDI od audi, napewno większy kop a i koszta podobne, boisz się kosztów to weź 2.4, wraz jest szybszy od tego saaba no i kulturą pracy i elastyką bije na głowe wszytkie propozycje wymienione wyżej.