Ciekawy samochód na co dzień do około 40 tys.

23 Paź 2016, 00:48

Witam wszystkich serdecznie,

Jest to mój pierwszy temat na tym forum. Mam nadzieje, że mi pomożecie. Od kiedy pamiętam interesowałem się motoryzacją. Miałem jak dotąd e36 coupe, compacta, a obecnie jeżdżę e46 w sedanie. Jednak w przyszłym roku zamierzam podjąć kilka ważnych życiowych decyzji i w związku z tym potrzebowałbym nowszego samochodu. Zależy mi na tym, aby auto było relatywnie funkcjonalne, dynamiczne i w miarę możliwości ekonomiczne. Roczniki 2008-2011 z racji tego ze 90% moich podróży to miasto, wolałbym jakieś auto segmentu C, 4/5 drzwiowe, z benzynowym silnikiem. Dobrze znoszącym LPG.

Autko zamierzam kupić dopiero na wiosnę, jednak pomału chciałbym ograniczyć poszukiwania. Jeżeli chodzi o budżet to, chciałbym się zamknąć w 40 tys. zł.

Przeglądając setki stron i ofert moimi najmocniejszymi kandydatami są:
- Renault Megane III 2.0 16v TCe 180KM (kombi)
- Alfa Romeo Giulietta 1.4 TB MultiAir 170 KM

Powiedzcie proszę, co sądzicie o tych typach? Czy warto o nich myśleć na dłuższą metę? Może macie jakieś inne propozycje?

Z góry dzięki za porady.
mgkostek
Obserwowany

Prawo jazdy: 21 09 2006
Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: BMW E46 318i
Silnik: M43B19TU
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1998

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Najpopularniejsze auta terenowe z USA - co warto importować?
    Samochody terenowe z USA cieszą się niesłabnącą popularnością na całym świecie, a ich import do Europy, w tym Polski, stale rośnie. Miłośnicy motoryzacji doceniają ich niezawodność, wytrzymałość oraz niepowtarzalny styl. ...