Ciezko odpala

14 Kwi 2018, 19:04

Witam. Mam problem z moim, Ford Mondeo Mk3, 1,8benzyna -
Tyłem wpadłem do rowu , leżałem tak godzinę, czekając na wyciągnięcie, po nim auto cięzko mi zapaliło, zero reAKCJI na pedał gazu, no ale po czasie się unormowało i dało radę nim jechać. Po powrocie do domu auto mi odpala dopiero za 3 razem, odpala-gaśnie-nie ma reakcji na gaz-za 3 odpala normalnie. Sprawdzone na kompie, 0 błędów, ciśnienie paliwa w normie. U mechanika stoi juz tydzień, bo nie wie jak go naprawić, zero pomysłów pomocy!
Lukaswwl
Obserwowany

Prawo jazdy: 14 09 2007
Przebieg/rok: 14tys. km
Auto: ford mondeo mk3
Silnik: 1.8 125km
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2001

16 Sie 2019, 19:25

Ja miałem chwilowy podobny problem po wymianie opony(jednej tylnej) fiesta podniesiona na lewarku przez około 15min. Po opuszczeniu nie mogłem zapalić kilka sekund kręcił. Później normalnie już. Tak jakby zapowietrzyla się pompa albo jakieś podciśnienie sam niewiem. Puki co u mnie teraz normalnie odpala. Też dziwna sprawa niewiem co nie tak.
patryk2014
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Folia do oklejania samochodu. Czy naprawdę jest skuteczna?
    Każdy właściciel samochodu chcę przedłużyć okres cieszenia się nowym i pięknym autem tak długo, jak to możliwe, dlatego stara się chronić go przed uszkodzeniami. W tym celu robi przeglądy techniczne, stosuje drogie oleje ...
    Pakiet tuningowy TRD dla nowego Lexusa CT F SPORT
    Japońska firma TRD, dostawca fabrycznych rozwiązań tuningowych dla Lexusa, przygotowała zestaw akcesoriów do tuningu nowej wersji hybrydowego kompaktowego hatchbacka Lexus CT F SPORT. TRD oferuje elementy zestawu aerodynamicznego ...