Co sadzicie o takim wozidelku jak golf 4 1.6 16V ??

05 Lip 2013, 20:35

Zawiodę cię i nie dam się wciągnąć w polemikę która donikąd prowadzi.
Ja wiem swoje i Ty wiesz swoje . Miałem w życiu 16 aut i to różnych. Golfa i Audi też i złego słowa na te auta nie powiem ale czasy się zmieniły i auta się zunifikowały. Legendy już nimi nie są ,a słabeusze depczą "mistrzom" po piętach. Za chwile auta z Korei zdeklasują uznane marki niemieckie i japońskie i ten proces już się zaczął i nikt go nie powstrzyma.Jeszcze 10 lat temu wszyscy się śmiali z koreańców,a dzisiaj? Może za 15 lat wszyscy i tak będziemy jeździli chińskimi samochodami..? Wykluczysz to?
A tak nawiasem...to kto w Polsce wierzy w to co mówią handlarze? Przecież oni tymi gadkami robią sobie sztucznie koniunkturę na auta z konkretnymi znaczkami.Do niedawna ludzie pletli bzdury takie same o Mercedesach ale na 124 Mercedes się skończył.Dlaczego nikt już nie poleca Mercedesa..?
artur73
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 40
Miejscowość: POZNAŃ
Prawo jazdy: 02 10 1991
Przebieg/rok: 25tys. km
Auto: Renault
Silnik: 1,6 110KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna

05 Lip 2013, 21:11

A co 2.0 Tdi to taki bezawaryjny jest? To ze Renault mialo niewypał z Laguna 2 nie znaczy ze inne modele sa kiepskie.
Koniu
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 4
Miejscowość: obecnie Fulda
Auto: Mondeo // Astra

05 Lip 2013, 21:32

Gratuluje ! Jesteś taki sam jak wielu fanatyków tych jakże wspaniałych maszyn ;) Jak bym czytał Auto Świat się czuję jak tego "słucham". Kolega dobrze mówi z lat 80 no może 90, motoryzacja poszła do przodu a VW nadal stoi na tym samym poziomie ze swoim klekoczącym 1.9 TDI oczywiście tylko tym na Common Railu bo te eksperymenty z pompo wtryskiwaczami coś im nie wyszły :( tak samo większe silniki... no i nie można zapomnieć o o słynnym Tsi 1.4 dajmy na to, awarie i jeszcze raz awarie. A w tych ich "dizelkach" można było nawet silnik zatrzeć, wtedy to można brać kredyt. Renault ma 1.9dci nie udany, a 1.5 nie jest super trwały ale jakoś ma sporo dobrych opinii a VW cała mase beznadziejnych silników ... tylko o tym się nie mówi, bo po co ważne że handlarz powie że Tdi jest najlepsze. Nie będę się tutaj wymądrzał ale trzeba trochę popatrzyć, bo grupa VW świetnie wszystko naśladuje i kopiuje ;) Bardzo dobrze że powoli w Polsce ludzie zaczynają patrzyć na całą motoryzacje troszkę inaczej. Aha a te ostanie super zmiany które chce wprowadzić koncern VW- Audi są pewnie Ci bardzo na rękę, tylko oni mogli na to wpaść dlaczego - bo chcą więcej zarobić bo ich sprzedaż spada .. Poczytaj o swoim wybitnym VW : http://www.wykop.pl/ramka/1573719/mozli ... -w-polsce/ Puki co wszędzie Cicho .. taki ten VW idealny ;)
I ja nie jestem anty VW sam jeżdżę Oplem :) Tylko że ja umiem trochę poczytać, wywnioskować, a potem się wypowiadać.
turbiak
Początkujący
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 9
Auto: Astra H 1.6 / Clio 2 FL 1.2

06 Lip 2013, 00:01

Dokładnie. Polska to kraj, który jest zbiorem idiotów. Przykro mi to mówić, sam jestem Polakiem i kocham ten kraj, ale popatrzmy tak:

Dacia, czym wg Was jest Dacia? g...o, dla biedaka itd.
Czym dla Niemca jest Dacia? Proste, dobrze skonstruowane auto.

W Niemczech Dacie idą jak świeże bułeczki, nie wiem jak jest z Koreańcami, ale mam przykład Dacii, który jest pewny. Polacy to przestarzały naród, Renault Laguną II niby sobie zepsuło opinie, ale wg mnie do końca tak nie jest. Kumpel z bloku obok, ma nabite na 1.9 dCi 300 tys km i jakoś nic się nie dzieje. Nowe samochody VW czy Audi to już nie to co kiedyś, teraz to jest to samo g...o co wszędzie, czyli ma się zepsuć i tyle. Pierwszy lepszy przykład? Silniki TSI, zrywające się łancuchy rozrządu, wytrzymałość silnika 200 tys km. Co na to fani VW?
drbn797
Początkujący

Prawo jazdy: 14 11 2014
Przebieg/rok: 15tys. km
Auto: Toyota Avensis II
Silnik: 2.0 D4D 126KM
Paliwo: Diesel
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2006

06 Lip 2013, 00:04

Laguna to po prostu była loteria.