REKLAMA

Forum samochodów hybrydowych, elektrycznych i konwencjonalnych
Ekhangel napisał(a):W sumie tutaj koszty "premium" wynikają nie aż tak z kosztów napraw (chociaż grube sprawy silnikowe wykańczają), tylko ich ilości spowodowanych raczej wiekiem auta.
Ekhangel napisał(a): Szkoda, że nie robią takich, co wyglądają i jeżdżą.
szybki napisał(a):Tu nie jest problem wieku czy serwisu tylko tzw.wszędobylskiego badziewia i nic więcej...
No cóż większość takich aut to z 250 będzie miała nalatane, nikt nie kupuje takiego segmentu z takim silnikiem do stania w garażu to nie jest niestety Corsa 1,2Ekhangel napisał(a):zresztą, kto kupuje FSI do latania po trasach?
Pionek napisał(a):Jasne, przecież tylko w Audi się opony zużywają czy tarcze i klocki i przy odpowiednim przebiegu pada pompa wspomagania, w pozostałych markach wręcz silnik sam wytwarza olej - więc nawet wymiana nie jest konieczna
Ekhangel napisał(a): Musiałem tylko kupić sobie Fabię '03 jako auto zastępcze (130 kkm przebiegu, też autentyk!), bo znużyło mnie już bieganie za Traficarem. W sumie Škodę też powinienem wrzucić w koszty Audi.
Pionek napisał(a):No cóż większość takich aut to z 250 będzie miała nalatane, nikt nie kupuje takiego segmentu z takim silnikiem do stania w garażu to nie jest niestety Corsa 1,2
Ekhangel napisał(a):Czy wiodąc bardziej stacjonarne, typowo śródmiejskie ale rodzinne życie ktoś musi od razu jeździć Micrą czy Yariską?
Ekhangel napisał(a):Powiedzmy, że mam 4 km do roboty, do sklepu nie jeżdżę 50 km (albo jedzie Żona swoim autem), wakacje 2x na rok niezbyt daleko (400 km?), bo mi się dalej nie chce, i trochę objazdówek po mieście w weekend z rodziną. To ile mogę tego przebiegu natrzepać przez 10 lat? To przykład hipotetyczny, ja osobiście jeżdżę jeszcze mniej.
szybki napisał(a):Na 100% nie były to opony i heble.
Ekhangel napisał(a):Po co te kłótnie waćpany
Pionek napisał(a):Ok to skoro wiesz lepiej niż autor to wymień co było powodem zakupu auta zastępczego, co się sypało w tym Audi - typowe dla A6 C6 i tego silnika (3,2) że trzeba było kupować auto zastępcze - od razu napisz ceny robocizny i części. Oczywiście poza rozrządem, oponami i heblami.
Pionek napisał(a):Ale zdaj sobie sprawę że jak ktoś jest NACZELNYM hejterem VAG-a na całą PL, to dla niego Audi powinno produkować olej, uwłaczające jest wymieniane oleju, opony nie powinny się ścierać a filtry zapychać.
No cóż