Coś o BMW X5

27 Sie 2008, 19:01

mam okazje tanio sprowadzic bmw x5 3.0l 2007
czy ktos cos wie o tym aucie jak sie jezdzi i czy awaryjne?
michcio
michcio74
Nowicjusz
Awatar użytkownika

Miejscowość: jersey city

28 Sie 2008, 15:05

Kolega takim jeździ w sumie sie nie psuje jest mega komfortowe ale jak chcesz pojechać szybciej w zakretach także daje rade. Ale wiedz jedno, że koszty utrzymania takiego auta będa także "mega" 3.0l jeśli do disel to spalania miedzy9-12 uśrednione myśe ale więcej bez problemu także moze z tym nie będzie tragedi ale serwis/cześci są drogie no i ubezbieczenie także drogie bo po 1 pojemnośc 3.0 po 2 na BMW jest droższe AC, w końcu to już jest najwyższa klasa SUVów także tanio nigdy nie było.
Pekińczyk
Początkujący

30 Sie 2008, 01:35

dzieki to akurat bedzie benzyna, tak sobie mysle moze zalozyc gaz , to jest naprawde okazja (mam na mysli cene) moze pojezdze z rok i sprzedam jesli sie okaze ze przerasta to moje mozliwosci
michcio
michcio74
Nowicjusz
Awatar użytkownika

30 Sie 2008, 10:25

Mi by było głupio zakładać gaz do takiej fury... to już lepiej diesel'a wziąć.
jiGsaw
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Miejscowość: Rumia
Auto: BMW

30 Sie 2008, 13:08

Moim zdaniem jeśli stać jest kogoś kupić sobie BMW to i stać go jest utrzymać go. (Mam na myśli zakładanie LPG :))
Rodri94

03 Wrz 2008, 03:13

bardzo bym chcial diesla ale ciezko znalesc tutaj (mam na mysli NY)
jak tu przyjechalem 4 lata temu w calym NY bylo 6 stacji gdzie mozna kupic rope a dzisiaj z tego co mi wiadomo zostalo 2 i tez maja zniknac trzeba wyjechac sporo poza NY aby zatankowac ropke. poza tym lepiej gaz niz tak jak wtych nowych (HYBRYDACH) bateryjka a i cena duzo wyzsza. a czy obciach to nie wiem komfort jazdy taki sam na bezynie i na gazie, wycieraczki chodza tak samo , swiatla tez swieca tak samo a zbiornika nie zaklada sie na dachu.
michcio
michcio74
Nowicjusz
Awatar użytkownika

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Saab 96 V4 Rally
    Saab 96 V4 Rally z początku lat siedemdziesiątych, jest oryginalnym pojazdem rajdowym zakupionym przypuszczalnie przez prywatny zespół rajdowy lub prywatnego kierowcę rajdowego. Samochód ten posiadał czarne ...

03 Wrz 2008, 13:21

michcio74 napisał(a):bardzo bym chcial diesla ale ciezko znalesc tutaj (mam na mysli NY)
jak tu przyjechalem 4 lata temu w calym NY bylo 6 stacji gdzie mozna kupic rope a dzisiaj z tego co mi wiadomo zostalo 2 i tez maja zniknac trzeba wyjechac sporo poza NY aby zatankowac ropke. poza tym lepiej gaz niz tak jak wtych nowych (HYBRYDACH) bateryjka a i cena duzo wyzsza. a czy obciach to nie wiem komfort jazdy taki sam na bezynie i na gazie, wycieraczki chodza tak samo , swiatla tez swieca tak samo a zbiornika nie zaklada sie na dachu.

Rzeczywistość brutalnie skonfrontuje Twoje opinie. Dziwne, że macie tam problem z tankowaniem diesel'a :O Gaz sekwencyjny nie jest ponoć taki tragiczny znowuż...
jiGsaw
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Miejscowość: Rumia
Auto: BMW

04 Wrz 2008, 20:18

Żona mojego szefa miała i sobie chwaliła.W środku naprawdę wygodnie ale nie jest to mój faworyt w tej klasie samochodów.
astro007
Aktywny

04 Wrz 2008, 20:28

haha :D no właśnie - jak się kupuje tak drogie fury to trzeba mieć i pieniążki by zalać taką "krówke" a nie zakładać gas , mój znajomy ma X5 w 3.0TD na chipie i lata jak szalona , bardzo wygodna :) ps : wcześniej miał 300C 5.7 Hemi i założył gaz <HAHAHA>
EXAL
Aktywny
Awatar użytkownika

04 Wrz 2008, 22:08

jak nieoplaca zakladac sie gazu do 3.0 do do czego sie oplaca do 1.6 albo 2.0 bez przesady poto jest gaz, mozna se pozwolic na wiekszy motor i dalej jezdzic tanio poza tym to ma byc jako auto rodzinne (podoba misie bardziej niz jakis van) a nie rajdowka. chodzi o to czy ktos wie jak ono sie spisuje na gazie?
michcio
michcio74
Nowicjusz
Awatar użytkownika

05 Wrz 2008, 00:34

chodzi o to , że jeśli cię stać na X5 to powinno i na benzyne... Po co ludzie mają kupować np jakieś 5.0 L fury skoro na wache nie mają... i montują GAZ jak wieśniaki...
EXAL
Aktywny
Awatar użytkownika

05 Wrz 2008, 18:42

Autko jest raczej na asfalt niż w teren .Jak mówię są lepsze ale jak to okazja...
astro007
Aktywny

05 Wrz 2008, 19:37

Jaka cena : >
EXAL
Aktywny
Awatar użytkownika

06 Wrz 2008, 00:59

2007 rok (pelna opcja) cena jest 17500 dolarow + 1200 dolarow za przesylke + 3 procent podatku stanowego + 7% jakas oplata w polsce
dlatego mnie stac i mysle o gazie bo w polsce napewno nie kupie sobie takiego auta za ok 41000 zlotych (za wszystko) po za tym jestem tu na miejscu i znam kilka polskich firm ktore wysylaja auta do polski i nie sa to auta malo litrazowe (jeap cherokee4.3l , shevrolet trailblazer 5.3l, doge durango 5.7l, doge ram itp. ) te auta ida setkami z samego NY nie mowie o reszcie stanow . wysylaja do tego stopnia ze terminy na wysylke konteneru 2 lata temu byly ze moglem odstawic na parking nastepnego dnia a teraz musze czekac przeszlo miesiac i rezerwowac miejcse duzo wczesniej.
wiec... chce bmw x5 i zalozyc gaz to jest wmiare nowe auto (ma byc rodzinne) czy ktos wie jak tym sie jezdi a nie czy wypada zakladac gaz?
michcio
michcio74
Nowicjusz
Awatar użytkownika

06 Wrz 2008, 01:01

dzieki "astro007" skoro wiesz to to moze cos wiecej bede wdzieczny
michcio
michcio74
Nowicjusz
Awatar użytkownika