Mam pytanie odnośnie czujnika płynu chłodnicy. Wariuje i przesuwa się między 0 a 90 stopni. Pytanie o umiejscowienie go na silniku i mozliwosc samodzielnego wyjęcia. Czy potrzebne sa narzedzia czy nie? Chcialem zamowic w sklepie ale musze pokazac niestety.
dzieki za info
kolego dopytaj jeszcze u jakiegoś mechanika ale u mnie w golfie czujnik był w obudowie termostatu. Są tam dwa i różnią się kolorami, jeden jest od temperatury a drugi chyba od ssania. Sprawdź czy u ciebie tak jest i odpisz
Nie ułatwiłes mi sprawy Kumpel byl wczesniej i wyciagal czujnik recznie czy uzywajac do tego srubokreta, gdzies z prawej strony silnik ( jak stoisz przed maska samochodu)
Dokładnie. Czujnik ten znajduje się na plastikowym króćcu. Zdejmujesz zabezpieczenie i wyciągasz do góry. Powinien mieć 4 piny. Napisz jaki masz silnik i rocznik
Czy ktos wie moze ktory czujnik jest odpowiedzialna za wskazowke informujaca o temp plynu w chlodnicy ( 0 - 130 stopni na desce rozdzielczej) 2 pinowy czy 4 pinowy ?
Miałem podobny problem w VW Golfie IV,wskaźnik temp. raz wskazywał raz nie!
Wymieniłem czujnik przy śilniku (jest z prawej strony),i jest ok!(jak na razie)
Czy serwisowanie w ASO się opłaca? Wielu kierowców staje przed dylematem, czy warto płacić więcej za usługi w Autoryzowanej Stacji Obsługi, czy może lepiej zaoszczędzić, wybierając tańszy warsztat niezależny. Analiza wspomnianych ofert przynosi zaskakujące ...
Jak bezpiecznie przewozić psa w samochodzie? Na wakacyjne wyjazdy właściciele psów często zabierają swoje czworonogi. I chociaż w domu mogą być ich najlepszymi towarzyszami, to w podróży źle przewożony pies może stanowić zagrożenie dla siebie samego, kierowcy ...
Drogi użytkowniku, aby dalej móc dostarczać Ci coraz lepszej jakości treści którymi możesz być zainteresowany powinieneś przejść do ustawień prywatności i tam skonfigurować swoje zgody w celu dopasowania treści marketingowych do Twojego zachowania. Pamiętaj! Dzięki reklamom możemy finansować rozwój naszej strony, a Ty w zamian otrzymujesz do niej bezpłatny dostęp.