Czy bede mial problemy za nie odebranie DR

18 Paź 2009, 13:40

witam,policja zabrała mi dowód rejestracyjny którego porostu nie opłaca mi się odebrać. przez nieodbieranie go będę miał jakieś problemy?
gabriell
Nowicjusz

Miejscowość: chełm

18 Paź 2009, 14:03

gabriell napisał(a):witam,policja zabrała mi dowód rejestracyjny którego porostu nie opłaca mi się odebrać. przez nieodbieranie go będę miał jakieś problemy?

masz obowiązek zgłoszenia zakupu samochodu w ciągu 30 dni do UK, zmiany ubezpieczenia OC na własne nazwisko, tyle z obowiązków
jeśli auto stoi w garażu to dowód może leżeć w UK, jak zezłomujesz to dadzą ci kwit z numerami nadwozia i też wyrejestrujesz, jedyny problem to ten że OC musi mieć ciągłość a poprzedni właściciel na 100% zgłosił do ubezpieczali sprzedaż samochodu

[ Dodano: Nie Paź 18, 2009 14:15 ]
gabriell napisał(a): mam umowę kupna
czyli masz dokument stwierdzający że jesteś właścicielem samochodu, jedź do kasacji pojazdów i spytaj :wink: zwykle nie robią żadnych problemów
weź ze sobą umowe kupna sprzedaży i OC
Panowie!! Co JEST!! Ciśnienie mi spada! ;)
pocieszny
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 1
Miejscowość: z błota ;)

25 Paź 2009, 22:56

a mam pytanie jesli nie przedluzylo sie umowy oc to cos grozi ja mam podobna sytuacje i z rok temu gdziesz sie oc skonczylo ale samochodem nie jezdzilem wiec cos mi za to grozi a i dowod rejestracyjny tez jest caly czas w UK i czy musze go przerejstrowac zeby go zezlomowac bo go nie przerejestrowalem
silvinio
Nowicjusz

Miejscowość: wow

26 Paź 2009, 12:41

Jak nie wypowiadałeś umowy OC po zakupie,to przeszła ona automatycznie na ciebie.Ciekawe tylko,dlaczego ubezpieczyciel nie wysłał ci pocztą tego OC...Idz jak najprędzej do tego ubezpieczyciela i wyjaśnij sprawę.OC i tak będziesz musiał zapłacić.
Żeby zezłomować nie musisz go mieć przerejestrowanego na siebie.Wystarczy,że masz umowę kupna-sprzedaży.
Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
MotoAlbercik
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
Miejscowość: Tychy
Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Terenowy
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2000

26 Paź 2009, 20:00

tak tylko wyrejestrowanie - żeby potem już nie płacić OC odbywa się w urzędzie ostatniej rejestracji - tam też leży i czeka na Ciebie dowód rejestracyjny.

pozdrawiam

Dariusz Sawicki
pozdrawiam

Dariusz Sawicki

Masz problem z rejestracją samochodu?
Daj znać zajmiemy się tym za Ciebie.
DariuszSawicki
Stały forumowicz

Miejscowość: Wrocław
Auto: Nie mam
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Jak skalibrować alkomat?
    Alkomat to urządzenie, które może pomóc podjąć odpowiedzialną decyzję, zanim wsiądziesz za kierownicę. Jednak aby jego wskazania były wiarygodne, konieczna jest regularna kalibracja. Ten proces jest niezbędny, ...
    Wyciągarka w pick-upie. Gadżet czy konieczność?
    Czy pickup 4x4 jest dobrym wyborem do jazdy w terenie? W czasie, kiedy z rynku stopniowo znikają kolejne klasyczne terenówki i w sprzedaży pozostaje już niewiele modeli w rodzaju legendarnej Toyoty Land Cruiser, coraz ...