Czy drogi nr 79, 50, 53 i 59 są bardzo ruchliwymi trasami?

11 Sie 2009, 08:35

Witam,
pod koniec sierpnia wybieram się z Rzeszowa na Mazury. Wybrałem trasy o numerach 79, 50, 53 i 59, aby ominąć jakieś większe miasta przez które trzeba się przeciskać. Ponadto trasa wydaje się krótsza niż bardziej konwencjonalnymi trasami (np. przez Warszawę czy Lublin). Moja trasa wygląda tak: Jadę 9, potem w miejscowości Łoniów zmieniam na 79; 79 jadę aż do miejscowości Góra Kalwaria w mazowieckim, gdzie zmieniam drogę na 50. 50 jadę do Ostrowi Mazowieckiej, gdzie obieram drogę wojewódzką nr 627 i jadę do Ostrołęki, gdzie kontynuuję jazdę drogą 53; później w miejscowości Rozogi zmieniam drogę na 59, jadę nią prawie pod Mrągowo, gdzie wcześniej - w miejscowości Nikutowo - zmieniam drogę na 16. Nią dojeżdżam do mojego celu - miejscowości Zełwągi (niedaleko Mikołajek).
Chciałbym się zapytać czy ta trasa jest sensowna?
Czy jest duże natężenie ruchu: szczególnie interesują mnie trasy, którymi będę podróżował najwięcej: 79, 50, 53, 59? Jeśli ktoś z forumowiczów tamtędy jeździ to proszę o informacje?
Jeśli są na tych odcinkach jakieś niebezpieczne lub "zakręcone" miejsca to też proszę o informacje w miarę możliwości.
Z góry dziękuję i pozdrawiam forumowiczów!

[ Dodano: Sob Sie 15, 2009 09:28 ]
Czy w Ostrowie Mazowieckiej jest zjazd z S8 na drogę nr 627? Bo na mapie jest to dość niewyraźnie zaznaczone. Nie wiadomo czy to zjazd, czy to jakaś droga przecina S8 pod spodem?
Ps. Czy nikt z forumowiczów nie jeździ choćby drogą 79 czy 50? Z tego wynika, że chyba nie są za bardzo ruchliwe :grin:
lukasz536
Nowicjusz

Miejscowość: Rzeszów