Daewoo Lanos, rocznik 2000, 1.3 gaz + benzyna

30 Cze 2018, 20:22

Mam problem z uruchamianiem samochodu. Na kilkanaście razy udaje mi się go uruchomić raz. Po pojawieniu się kontrolki silnika pojechałem do mechanika. Mechanik podpiął pod komputer, nic nie wykazało. Pojechałem do elektryka, samochód normalnie zapalał. Jak dojechałem do domu około 12km znów to samo.

Co zostało wymienione:
- zmieniony silnik krokowy
- zmieniony czujnik przepływu paliwa
- zmieniony czujnik położenia wału

Był również zaśniedziały przewód od temperatury ale też został wymieniony.

Po powrocie od elektryka nadal ten sam problem. Nie mam pojecia o co chodzi. Czy ktoś z Was miał podobny problem?
Ostatnio edytowany przez rubinz, 30 Cze 2018, 22:15, edytowano w sumie 1 raz
rubinz
Nowicjusz

Prawo jazdy: 10 12 2017
Przebieg/rok: <1tys. km
Auto: dewoo lanos
Silnik: 1.3

30 Cze 2018, 21:05

Podaj wiecej informacji. Problem jest na cieplym/zimnym? Dymi z rury? Jak odpali to normalnie sie zachowuje czy sa jakies anomalie? Podaj wszystkie mozliwe informacje bo ciezko tak wywrozyc
wojtk
Początkujący

Auto: Opel Corsa C
Silnik: 1.0 58KM
Rok produkcji: 2001

01 Lip 2018, 16:30

Problem jaki miałem ostatnio to silnik zaczał łapać temperaturę. Nie wiem o co chodzi.
rubinz
Nowicjusz

01 Lip 2018, 23:29

Ta kontrolka silnika ci miga czy nie kiedy nie mozesz odpalic?
wojtk
Początkujący

Auto: Opel Corsa C
Silnik: 1.0 58KM
Rok produkcji: 2001

03 Lip 2018, 14:41

To czy ona miga czy nie to już mały pikuś. Wydaje mi się że jest to problem z czujnikiem.
rubinz
Nowicjusz

30 Lip 2018, 22:07

Witaj..mnie też trafiło sie podobnie,Pod domem nie chciał zapalić i koniec..Sam próbowałem dojść dlaczego się zbuntował ? ? Zaczełem sam od sprawdzania tego co mozna sprawdzić pod domem.. sprawdzając zasilanie wiazki sterującej wtryskami stwirdziłem że 3 wytysk nie dostaje prądu.Po rozkręceniu była przezrwa w kablu i owinieta tasmą .to jakby mechanik zostawił sobie zastepną robotę na łatwy zarobek.. -Fotka usterki i naprawa..więc mechanicy często szukaja jak "kura ziarnka"moze się uda? ? :ok: Powodze\nia...
JanMarten49
Nowicjusz

Zdjęcia: 14
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Volkswagen T5 4MOTION
    Napędzane na wszystkie koła Volkswageny T5 - Transporter, Caravelle, Multivan i California cieszą się coraz większą popularnością. Dla 4MOTION z 6-biegową przekładnią manualną do wyboru są silniki TDI o mocy 103 kW/140 KM ...