Zamierzam kupić auto. Rozważam jednak paliwo na jakim by najoszczędniej się jeździło. Miałem diesla 1.9TDi 90KM i to mi wystarczało do normalnej jazdy, a przez 5 lat awaryjności silnika - brak. Autem robie średnio ok 15000 - 20000 km rocznie. Głównie jeżdżę do pracy ale że mam 8 km to auto się nawet nie zdąży rozgrzać. Długie trasy powyżej 150 km - baaaardzo rzadko. Moje pytanie do Was. Diesel czy LPG? Rozważam 2 samochody: Seat Leon 1.9TDi 150 KM ARL vs. Mercedes C180/C200 1.8 Kompressor z nadwoziem Coupe. Auto chciałbym eksploatować co najmniej 3-5 lat. Co byście bardziej polecili biorąc pod uwagę koszta utrzymania i awaryjność?
ps. ktoś wie ile kosztuje instalacja do Merca C? Zamierzam kupić benzynę i sam założyć LPG.
no to w tej cenie odpuść merca na pewno Leon z tym silnikiem też jest drogi i to takie minimum na niego ale od razu się nastaw, że będą skatowane i z dużymi przebiegami. ARL jest o wiele droższy w serwisie od zwykłego 90KM
Jak zmienia się Toyota GT86 Kuby Przygońskiego zimą "Przerwa zimowa to najważniejszy moment w rozwoju technologicznym, bo wtedy wprowadzamy wszystkie duże zmiany. I tak się dzieje w każdej dziedzinie motorsportu" mówi Kuba Przygoński, który szykuje swoją Toyotę ...
Na przejeździe pierwszeństwo ma zawsze pociąg! Podróżując samochodem często na naszej drodze napotykamy na przejazdy kolejowe, czyli skrzyżowania torów kolejowych z drogami publicznymi. W Polsce na 380 tys. km dróg publicznych, występuje 15 867 przejazdów ...
Drogi użytkowniku, aby dalej móc dostarczać Ci coraz lepszej jakości treści którymi możesz być zainteresowany powinieneś przejść do ustawień prywatności i tam skonfigurować swoje zgody w celu dopasowania treści marketingowych do Twojego zachowania. Pamiętaj! Dzięki reklamom możemy finansować rozwój naszej strony, a Ty w zamian otrzymujesz do niej bezpłatny dostęp.