Dość nietypowe auto

18 Lut 2017, 22:44

Cześć, mam 20 lat . Jeździłem po salonach,szukałem ale nic fajnego nie znalazłem,może tutaj ktoś się orientuje na temat "luksusowych" aut.

Na mocy silnika mi nie zależy, może to być 2.0 100km jak i 7.0 800km,spalanie to samo. Jeśli się ktoś orientuje w tego typu autach to potrzebowałbym jakieś profesjonalnej opinii (sądzę,że osoby o dużej wiedzy znajdę na tym forum) o samochodzie,którym będę rocznie robił jakoś,myślę,że 100 tyś. / rok ,auto min. cenie 200 tyś, maks. nie chce więcej niż 500tyś. Dzięki za pomoc koledzy ^^

Zapomniałem dodać dosyć istotne dane , potrzebuje samochód rodzinny.
Edit// Bardzo podobają mi się stare samochody,jeśli ktoś takie uwzględni będę szczególnie wdzięczny.
cotosiedzieje
Nowicjusz

Prawo jazdy: 07 08 1986
Przebieg/rok: >50tys. km
Auto: a4
Silnik: 3.5
Paliwo: Benzyna
Typ: Liftback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1926

18 Lut 2017, 22:57

Przeczytaj to co napisałeś i zastanów się co autor miał na myśli.
Malix7
Początkujący

Prawo jazdy: 01 06 1996
Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: Renault Megane II
Silnik: 1.6 16v
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Hatchback
Rok produkcji: 2003

18 Lut 2017, 23:00

Tak ciężko pojąć co miałem na myśli ? Przytoczyć Ci kilka wersów zdania ?

-"auto min. cenie 200 tyś, maks. nie chce więcej niż 500tyś. " ,
Kolejne :
- "Zapomniałem dodać dosyć istotne dane , potrzebuje samochód rodzinny. Edit// Bardzo podobają mi się stare samochody,jeśli ktoś takie uwzględni będę szczególnie wdzięczny."

Przeczytaj te dwa wersy ,które Ci wyżej uwzględniłem i wtedy zastanów się Ty co napisałeś :)
Pozdrawiam.
cotosiedzieje
Nowicjusz

18 Lut 2017, 23:22

Kolega ma rację, ładu i składu tutaj nie ma.
Przytoczę Ci kilka przykładów
Ford Galaxie, Citroen DS kombi, Biuick Roadmaster kombi, Range Rover '17, VW T6 multivan
Wszystkie dostępne w budżecie, wszystkie rodzinne, jest nawet kilka starszych wozów :ok: Powiedz zatem, jak mamy Ci doradzić, skoro tak naprawdę jedynym wymaganiem/ograniczeniem jest (duży) budżet :?:
Swoją drogą masz na tyle dużo kasy do wydania, że możesz kupić auto wg własnego widzi mi się. Nie wyobrażam sobie wydawać tyle kasy na auto, które polecono mi w Internecie
mike
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 15
Miejscowość: Zawiercie|Śląsk
Prawo jazdy: 04 09 2013
Auto: Lexus ES 330
Silnik: 3.3 V6 228KM
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2004

18 Lut 2017, 23:32

Już polecał mi specjalista ,który swoją ambicją przewyższał profesora ,a skończyło się na tym,że kupiłem auto za sporą kwotę,po czym ,mówiąc żargonem "rozklekotało" się całe auto , także ja podziękuje za ich rady , oraz wole poszukać na różnego typu forach, bo nie zawsze dobry specjalista to jest płatny człowiek :)
cotosiedzieje
Nowicjusz

18 Lut 2017, 23:33

Racja, tyle pieniędzy to można kupić po prostu coś pierwszego lepszego, co wpadnie w oko... A my tu raczej pospolusy tylko znamy i polecamy :)
galakty
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 1
Prawo jazdy: 23 08 2012
Auto: Ceed I
Silnik: 1.6 CRDi 115/130
Paliwo: Diesel
Rok produkcji: 2007
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Lexus LC Convertible - czyli model ze zdejmowanym dachem
    Coraz więcej wskazuje na to, że Lexus LC ze zdejmowanym dachem faktycznie wyjedzie na drogi. Dobre wieści w tej sprawie płyną do nas z Australii. Spodziewany debiutu Lexusa LC Convertible rozbudził również plotki na ...
    Jak można zmniejszyć wydatki na paliwo?
    Dużo kierowców każdego dnia korzysta z samochodu, a koszty paliwa rzędu kilkuset złotych miesięcznie nie zaskakują. Często dla kierowcy wydatek na paliwo jest dosyć sporym miesięcznym obciążeniem. Niestety gwałtowny ...

18 Lut 2017, 23:39

Myślę, że ktoś tu sobie jaja robi :mrgreen:
Oprócz aut w stopce, wiem co nieco jeszcze na temat Pandy III, Lancera IX, Vitary 1,6 i Outlandera 2.0
yeti65
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Pieniężno
Prawo jazdy: 29 11 1984
Przebieg/rok: 30tys. km
Auto: Duster , Tucson 2.0D 4x4
Silnik: 1.0 100KM 2.0D 112KM
Typ: SUV

18 Lut 2017, 23:45

"jaja" ? Skądże. Przyszedłem o poradę z myślą,że dostanę jakiś przykład fajnego auta,ale jak na razie jest dyskusja czy ten napisany teks jest przejrzysty . zdaje się,że banalne,ale jednak paradoks .

Kolejny przykład małej elokwencji to ,gdy wyżej Pan napisał,że poleca oto te samochody : "Ford Galaxie, Citroen DS kombi, Biuick Roadmaster kombi, Range Rover '17, VW T6 multivan"

W stanie budżetowym ? Nie sądzę . Przedział wartości auta datowałem na 200-500 tyś.
cotosiedzieje
Nowicjusz

18 Lut 2017, 23:47

cotosiedzieje napisał(a):Już polecał mi specjalista ,który swoją ambicją przewyższał profesora ,a skończyło się na tym,że kupiłem auto za sporą kwotę,po czym ,mówiąc żargonem "rozklekotało" się całe auto , także ja podziękuje za ich rady , oraz wole poszukać na różnego typu forach, bo nie zawsze dobry specjalista to jest płatny człowiek
zakładając, że kupujesz nówkę to i tak chroni Cię gwarancja. No i mając tyle kasy do wydania nie powinieneś zbytnio przejmować się sprawami serwisowymi, bo to przecież pryszcz :wink:
yeti65 napisał(a):Myślę, że ktoś tu sobie jaja robi
też mi się tak wydaje, ale stwarzam pozory, bo ostatnio tylko tematy zamykam :roll:
mike
Moderator
Awatar użytkownika

18 Lut 2017, 23:53

Jak to mówią "nówka nówką " lecz jeśli miałbyś wybierać ,załóżmy ten ciąg wartości auta na 10-20 tyś to kupiłbyś elokwentnie mówiąc "rozklekotany" samochód jeśli dla zwykłego człowieka taka kwota jest nie małą? Dla mnie ta kwota co podałem w przedziale kupna samochodu ma taką samą wartość jak dla zwykłego człowieka 10-20 tyś.
cotosiedzieje
Nowicjusz

19 Lut 2017, 00:08

Ty nic nie rozumiesz...
Trafiłeś do miejsca, gdzie przeciętny budżet to 15k. Większość stałych użytkowników jest w stanie wymienić Ci największe wady 15 letniej Astry, Meganki czy innego Passeratti. I nagle przychodzi ktoś z kasą, której większość z nas zapewne nigdy się nie dorobi (choć sobie i wszystkim obecnym tego życzę), chyba że wezmą kredyt i to we Frankach...
Powiedz zatem jak mamy Ci doradzić odnośnie aut, które widzieliśmy na plakatach czy w prasie motoryzacyjnej? Oczekujesz rad typu bierz Range Rovera sport 5.0 na kompresorze, bo zawsze podobało mi się to auto? :D
Zrozum, ktoś, kogo stać na auto za 500k nie siedzi na jakiś forach motoryzacyjnych o Astrach i innych populusach i nie czeka na 0.000000001 populacji, która kiedyś się może pojawi, która będzie chciała kupić auto właśnie za 500k. Zyskasz o wiele więcej gdy ruszysz kuper do salonów i zaczniesz oglądać auta. Na tej podstawie kupisz to, w czym będziesz czuł się najlepiej.
mike
Moderator
Awatar użytkownika

19 Lut 2017, 11:07

Ooo dokładnie, zapomniałem o tym. Idziesz do salonu i tam poprosisz o dobrego doradcę i będzie ktoś taki jak my tutaj :) Wiadomo, że będzie przekonywał do swojej marki bo ma z tego %, ale pojeździsz po różnych markach i zdanie sobie wyrobisz. Do tego jazda próbna itp.
galakty
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 1
Prawo jazdy: 23 08 2012
Auto: Ceed I
Silnik: 1.6 CRDi 115/130
Paliwo: Diesel
Rok produkcji: 2007

19 Lut 2017, 11:38

A ja za taką kasę kupiłbym co mi się podoba i miał gdzieś opinie innych - kupujesz nowe auto i tak na prawdę trwałość Cie nie obchodzi.
dzida
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 455
Miejscowość: Biłgoraj
Prawo jazdy: 05 05 2008
Auto: Honda Civic VIII
Silnik: 1.8
Rok produkcji: 2010

19 Lut 2017, 12:39

Wy tu się śmiejecie a kolega naprawdę potrzebuje pomocy. Jak po pierwszym poście możemy zauważyć, ma problem nie tylko z poprawnym składaniem zrozumiałych zdań ale również z poprawną polszczyzną. Skoro jeździ A4 wyprodukowanym w 1926 roku, to widocznie jest łatwym kąskiem dilerskich hochsztaplerów skoro propaguje takie herezje w które wierzą chyba naiwniacy. Zapomniałem dodać, że kolega dostał prawo jazdy zanim się urodził.

A zeby nie było że pitolę nie na temat:

Ode mnie: Merc G klasa:
:arrow: Rodzinny
:arrow: Stary wygląd
:arrow: Legendarnie dobry, bo tak go reklamują :naughty:
:arrow: W budżecie się mieści
kalam
Nowicjusz

Prawo jazdy: 16 06 1995
Przebieg/rok: 10tys. km
Auto: brak

20 Lut 2017, 00:53