Duży spadek mocy w puncie

13 Paź 2010, 19:55

Witam.Mam problem z moim puntem.1995r elx 75 8v benzyna przebieg 130 000km.Wszystko zaczęło się od złego paliwa.(w karnistrze musiał musiał być jakiś osad na dole.)Zaczął gasnąc i nie mógł weź na obroty.Oddałem do mechanika,wyczyścił gaźnik i zbiornik paliwa.Wszystko dobrze.Minął miesiąc w ciągłej eksploatacji. Pewnego dnia zrobiłem 150km za 1.5h idę odpalić auto i nie chce zatrybić.Po 10 minutach odpaliłem.(silnik nie równo chodził i gasł.) Znajomy wyczyścił mi silniczek krokowy,świece dobre,iskra dobra,ciśnienie w cylindrach dobre,chodzi na 4.Auto już nie gaśnie ale dalej nie równo pracuję i nie ma w ogóle mocy;( nie wiem co się z nim dzieję.Wlałem za 100zł Pb98 ale nic nie pomogło.)Najgorsze jest to że zrobiłem trasę 150km i nic sie nie działo,wszystko ok a za 1.5h nie ,mogę go odpalić.Jaka może być przyczyna dużego spadku mocy? Proszę o radę albo wskazówki co jeszcze sprawdzić.
P.S. Do tego pali mi ok 11l/100km.dojeżdżam do szkoły 3.5km w jedną stronę minimum ale zawsze coś więcej się zrobi.
Biler173
Nowicjusz

Miejscowość: wadowice

13 Paź 2010, 20:25

zobacz ciśnienie na pompce paliwa ,wymień filtr paliwa
ochroniarz02
Początkujący

Miejscowość: Biała Podlaska
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Ograniczenie prędkości na niemieckich autostradach
    Niemcy nasi bliscy sąsiedzi za zachodnią granicą rozważają wprowadzenie ograniczenia prędkości na wszystkich autostradach. Do tej pory jeżeli znaki nie mówiły inaczej takie ograniczenie nie obowiązywało. Tu jednak ...