REKLAMA

Forum samochodów hybrydowych, elektrycznych i konwencjonalnych
Delcho napisał(a):No dobra, a jak ze spalaniem w 1.9jtd np.150km w alfie, bo jakby się coś trafiło to przemyślę
Tia przemyśl... tylko najpierw zapytaj ile kosztuje wyeliminowanie rdzy w tym aucie, ile kosztują wahacze, ile kosztują wtryski i ile kosztuje masa pierdół które non stop się psują... typu przewody klimy, cięgna zmiany biegów, czujniki itd.
Nie będzie, nie ma sensu, nie kupisz dobrej 159 za 15k, nic się "nie trafi" bo nikt nie oddaje dobrego auta za bezcen
Delcho napisał(a):Tak jak mówiłem, jakby np. trafił się jakiś mocniejszy diesel to sprawdzi się na krótkich dystansach czy wgl odpuścić sobie temat i lepiej kupić benzynę?
Delcho napisał(a):Vectra C w polifcie i audi a4 bf też będą oki do 15k?
4-5 km-??? o czym my tu w ogóle rozprawiamy.Ja rowerem robię każdego dnia większe dystanse. Szukasz dynamicznego auta,na co ci"ta dynamika" -? Naprawdę pomyśl nad dobrym rowerem.
Kolego daruj sobie 2.0t od opla. Przerabialem ten silnik w astrze g, h i vectrze. Problemem każdego ecoteca jest branie oleju ale w tych silnikach wyjazd na autostradę kończy się ciągłym dodawaniem 1l/1000 przy spokojnej jeździe to norma. Głowica wytrzymuje 100k km A i tak po jej zrobieniu olej dalej tak samo ciągnie. Niestety na tym forum nikt Ci tego nie powie aż się dziwię że ten silnik jest wychwalany. Fakt osiągi i spalanie są bdb ale to tyle. Spalanie astry g 200km - średnia jazda to 10.5/100km ale przy pałowaniu na światłach potrafi 40l pokazać. 1.8t - obecnie mam w superbie. Całkiem spoko silnik, co do awaryjności się nie wypowiem bo mam tylko 130tys przebiegu więc śmiga aż miło. Spalanie na trasie Jelenia Góra - Białystok 8.1l przy 4 osobach i bagazach, jazda bardzo dynamiczna. Ale to pewnie zależy od budy w której ten silnik siedzi bo superb jest lekki w porównaniu np do passata czy a4, a6
Delcho napisał(a):Silniki turbo ponoć biorą trochę oleju, ale 1l/1000km to chyba trochę przesada
Delcho napisał(a):Z sedanów to chyba tylko audi a4 b6, tyle, że większość z tego co widzę ma 150km, to chyba trochę mało będzie jak na tak duże auto.
Delcho napisał(a):1.8t będzie brał mniej oleju niż Opel?