Ekonomiczne auto do 11 tysięcy

26 Mar 2011, 00:16

Witam!
Noszę się z zamiarem kupna swojego 1 auta. Budzet to około 11 tys. Auto ma służyć głównie do jazdy po mieście, jakieś małe wypady za miasto ( ok 40 km) no i raz , dwa razy w roku na dłuższe wypady wakacyjne. Chciałbym ,żeby było to auto możliwie najmniej awaryjne, dobrze wyglądające. Nie musi to być jakieś dynamiczne auto, priorytetem jest małe spalanie.
Po wstępnej selekcji zastanawiam się nad : Toyota Yaris z początku produkcji, Skodą Fabią, Peugotem 206 oraz Fordem Focusem. Proszę o porady oraz opinie :)
mi88
Nowicjusz

Miejscowość: Poznań

26 Mar 2011, 10:01

Może Fiat Punto II ? Typowe dobre autko miejskie, części tanie jak się coś zepsuje, no i szansa w tej cenie kupna od 1 właściciela, salonowe z niskim przebiegiem. Focus rdzewieje, Peugeot niby ok ale elektronika potrafi czasem nawalić ale to zależy od egzemplarza. Toyota Yaris - wg mnie cena za te Yariski jest za duża.
havoc
Aktywny
Awatar użytkownika

Miejscowość: Rzeszów
Auto: Porsche 911 Carrera 4 GTS
Silnik: 3.8 408 KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Sport/Coupe
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

26 Mar 2011, 11:21

Fiaty strasznie mnie odrzucają- mam jakieś dziwne negatywne uprzedzenie do tej marki, swoją drogą były też negatywne doświadczenia w rodzinie (częste usterki itd.)
mi88
Nowicjusz

Miejscowość: Poznań

26 Mar 2011, 14:33

Opel Corsa C
havoc
Aktywny
Awatar użytkownika

Miejscowość: Rzeszów
Auto: Porsche 911 Carrera 4 GTS
Silnik: 3.8 408 KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Sport/Coupe
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Lexusa LC 500 Convertible - jak będzie cena?
    Polski oddział Lexusa udostępnił cennik najnowszego kabrioletu marki – modelu LC 500 CV. Napędzane 5-litrową V-ósemką luksusowe, sportowe auto z miękkim dachem jest dostępne w trzech wersjach wyposażenia, w tym ...