Fiat 126p - Silnik się dławi.

04 Kwi 2009, 12:46

Witam
Jestem posiadaczem Fiata 126p rocznik 93.

A wiec mam taki problem z którym nie mogę sobie poradzić. W maluszku olej dostaje mi się do gaźnika maluszek się dławi i gdy nie mam wciśniętego pedału gazu gaśnie. Ciągle muszę mu gazować czasami gdy mi z gaśnie nie mogę go natychmiast odpalić tylko muszę poczekać...
Gdy auto się dławi z rury wydechowej wydobywają się pojedyńcze dymki chyba przepala wtedy ten olej... W tych sprawach jestem laikiem i nie wiem co zrobić...

W maluszku wymieniłem już filer powietrza, świece, gaźnik został wyczyszczony, zapłon został ustawiony i nadal to samo....

Proszę o pomoc i jakieś pomysły związane z wyżej wymienionym problemem z góry dziękuje i pozdrawiam.
DavidGT
Nowicjusz

• 04 Kwi 2009, 23:04

Wydaje mi się że masz słabe pierścienie i kompresje a właściwie nie.
    Sprawdz a najlepiej wymień uszczelki zaworów. Kompresja idzie Ci w dekielek zaworów a z tamtąd w raz z olejem przez odme do filtra powietrza i do gażnika i wtedy go zalewa. Może też być słabe sitko albo brak go w dekielku zaworów. Zdejmij gumowy przewód z tego dekielka i pojeżdzij. Jak będzie dobrze tylko olej będzie wyrzucało z tej rurki pokrywy zaworów to musisz robić głowice albo wymienić ten filterek w dekielku. Pozdro
    BANAN23
    Początkujący

Miejscowość: Jabłonna Lacka

05 Kwi 2009, 15:55

Ok dzięki za wypowiedz, sprawdzę u znajomego i dam znać.
    DavidGT
    Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

BMW Concept X6 2007
      BMW Concept X6 ten przedprodukcyjny samochód koncepcyjny jest pierwszym na świecie autem typu SAC (Sports Activity Coupé). Koncept prezentuje wizję BMW scalającą cechy modeli BMW X z atrybutami typowymi dla ...