Fiat Brava 1,8 dziwne zachowanie podczas przełączania na gaz

11 Lut 2013, 12:00

Witam,proszę o porade mam Fiata Brava 1,8.Mam problem z lpg po odpaleniu silnika i nagrzaniu się do temperatury do 30stopni przełancza się na gaz,chodził na lpg spoko,ale od jakiegoś czasu jak się przełonczy na gaz i zgasze silnik i po chwili go odpalam to niechce się przełonczyć na gaz choć silnik jest ciepły,a teraz to już podczas jazdy na gazie co chwile gaz się wyłancza a po 3-5kilometrach się włancza i po chwili znowu się wyłancza i tak wkółko,niewiem co może być przyczyną.Proszę o porade.
dzuno1
Nowicjusz

Auto: fiat brava
Silnik: 1,8 113km
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1996

13 Lut 2013, 22:26

Na poczatek sprawdź poziom płynu w układzie chłodzenia
Migaz
Zaawansowany

Miejscowość: warszawa
Auto: Mercedes
Silnik: m104
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 1994

14 Lut 2013, 18:37

Sprawdzałem brakowało około litra uzupełniłem,narazie podczas jazdy niewyłancza sie lpg tylko dalej jak się przełączy na gaz i zgasze silnik i po chwili go odpale to w dalszym ciągu się niechce przełączyć na gaz a silnik jest ciepły.
dzuno1
Nowicjusz

15 Lut 2013, 00:20

obawiam się, ze bez podłączenia pod komputer i sprawdzenia parametrów dalsza diagnoza to tylko gdybanie. Możesz tylko sprawdzić czy po jeździe na gazie, zgaszeniu auta jest gorący reduktorm bo może układ jest zapowietrzony z powodu małej ilosci płynu.
Migaz
Zaawansowany

Miejscowość: warszawa
Auto: Mercedes
Silnik: m104
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 1994

15 Lut 2013, 11:36

jaka masz instalacje w samochodzie
zmorek
Początkujący

Prawo jazdy: 13 07 1995
Auto: vw sharan

15 Lut 2013, 18:27

Niewiem jaka jest to instalacja,popatrzyłem w papiery i pisze tu że jest to ZENIT-4,reduktor VITO.Oczywiscie sekwencja. A mogą to być filtry gazu? kolega mi tak podpowiedział.Jutro jak wruce z pracy to zobacze jaki jest ten reduktor.
dzuno1
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Najpopularniejsze auta terenowe z USA - co warto importować?
    Samochody terenowe z USA cieszą się niesłabnącą popularnością na całym świecie, a ich import do Europy, w tym Polski, stale rośnie. Miłośnicy motoryzacji doceniają ich niezawodność, wytrzymałość oraz niepowtarzalny styl. ...
    Toyota Corona 1957 rok
    Pierwsza Corona pojawiła się na rynku w 1957 roku. Początkowo Corona była oferowana z litrowym silnikiem o mocy 33 KM. W 1959 roku został on zastąpiony nowym 45-konnym silnikiem o tej samej pojemności. Kompaktowy samochód ...

18 Lut 2013, 10:22

Czujnik temperatury i cisnienia gazu , masz sygnał dzwiekowy ? zwykle problemy są tak synalizowane przez przełącznik lpg
zmorek
Początkujący

Prawo jazdy: 13 07 1995
Auto: vw sharan

18 Lut 2013, 20:02

Mam sygnał dżwiękowy,ale faktycznie trzeba będzie podjechać do gazowników podłączyć pod komputer bo przyczyn może być wiele.A nawet niemam pojęcia gdzie są te czujniki wszystko jest poupychane za zderzakiem.
dzuno1
Nowicjusz