Ford Focus Mk2

07 Mar 2012, 17:47

Witam

Co sądzicie o tej: [link do Otomoto wygasł] ofercie ?
maravilla
Nowicjusz

Prawo jazdy: 01 01 2001

07 Mar 2012, 19:28

Był bity w przód.Poza tym dosyć zadbany.Można by go obejrzeć.
"Proste są dla szybkich samochodów. Zakręty - dla szybkich kierowców"-Colin McRae
cramp12
Aktywny
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 2
Auto: ford mondeo 2.0 tdci 130km
Paliwo: Diesel
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2003

07 Mar 2012, 20:28

Po czym to zauważyłeś ?
maravilla
Nowicjusz

Prawo jazdy: 01 01 2001

07 Mar 2012, 21:24

Po innym kolorze zderzaka i minimalnie zle złożonej masce.
"Proste są dla szybkich samochodów. Zakręty - dla szybkich kierowców"-Colin McRae
cramp12
Aktywny
Awatar użytkownika

Auto: ford mondeo 2.0 tdci 130km
Paliwo: Diesel
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2003

07 Mar 2012, 21:33

Zdaje się, że zderzak był malowany (???) po prawej stronie obok światła przeciwmgielnego, jeśli nie o to chodzi, to nie wiem. Ja bym się nie martwił, zderzak nie jest z blachy, więc nie zardzewieje.

Nie wiem komu opłaca się ściągać Focusa z Niemiec? Przebiegu raczej komentować nie będę, bo sam mam trochę nienaturalny (od 2006 zrobione 310 000km)

Silnik uzbrojony w turbo - większa moc i krótsza żywotność, ale powinien jeszcze sporo przejechać (no 300 000 to chyba zrobi? :D)

Nie wiem, w jakiej epoce technologicznej gustujesz, ale ja bym się pozbył tempomatu, ESP, a le kierownicęę le wielofunkcyjnąą był wyrzucił i wsadził seryjną ;)

Zalety:
Silniki benzynowe są dynamiczne i wytrzymałe (źle eksploatowane zaczną tylko żreć olej na starość)
Skrzynia biegów jest niezniszczalna
Bezpieczny - dużo poduszek, poza tym chyba nie da się tego auta przewrócić na dach :D

Skrzynia biegów jest bezawaryjna, ale ciężko wrzuca się trójkę i wsteczny

Wady:
Korozja, korozja, korozja..
Diesel z turbo nie pociągnie tyle co zwykły benzyniak..
Amortyzatory
Drogie naprawy w ASO
LOTnick
Aktywny
Awatar użytkownika

Auto: Ford Focus II 1.6 100KM
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Nietrzeźwy poranek wśród kierowców
    Aż jeden na czterech kierowców prowadzi samochód rano, po zaledwie kilku godzinach snu poprzedzonych spożywaniem dużych ilości alkoholu. Większość osób nie zdaje sobie sprawy, że aby w pełni wytrzeźwieć ...