GALANT od 1997r 2,0 TD?

10 Lut 2010, 23:08

Witam, zastanawiam sie zeby kupić sobie galanta 2,0TD. Moze mi ktos powiedziec cos o tym aucie. Podobno sa oszczedne i malo awaryjne... Jaki jest koszt jego utrzymania? Słyszałem opinie, że japończycy nie potrafia produkować diesli. Miałem kiedyś astre z silnikiem isuzu to mi sie dobrze spisywala.A oto przykład galanta
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
Dzięki za odp
POZDRAWIAM
tomijunior
Początkujący

Miejscowość: Toruń

10 Lut 2010, 23:54

Samochód rewelka, tylko ja akurat diesla bym nie wziął, za słaby na to auto. Podstawowe części do niego są dostępne, w normalnych cenach, typu zawieszenie klocki itp, ale jak by się bardziej zagłębić to może być problem. Np sprzęgło jest dostępne tylko w oryginale i kosztuje około 2tys. Samochód jest super, tyle ze trochę dla odważnych, bo mało tego u nas jeździ. Jest praktycznie bezawaryjny, produkowany i składany był w Japonii, a nie jak to bywa w przypadku nowszych gdzieś w europie. Proponuje wejść np na allegro, wejść sobie w części i poszukać co jest a czego nie ma i w jakich cenach. Zawieszenie jest na 100%, elementy hamulcowe także, problem może wystąpić gdy siądzie coś nietypowego.
Tribul
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: Z Polski
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Czy przekraczasz dozwoloną prędkość?
    Każdy z nas wie jakie mamy drogi i ograniczenia. Znaki ograniczające prędkość które często stoją w miejscach bezzasadnych (bo np. drogowcy zapomnieli zabrać po jakiejś naprawie drogi), są to bardzo częste przypadki ...
    Volkswagen Amarok 4MOTION
    Amarok jest najmłodszym modelem marki Volkswagen Samochody Użytkowe. Jego produkcja rozpoczęła się w 2010 roku w Argentynie, od maja 2012 roku samochód powstaje także w fabryce Volkswagena w Hanowerze. Dla Amaroka ...